(video) La Moscova se vinde unul din cele şapte exemplare Mansory G-Couture. Iată ce îl face special

La Moscova a apărut în vânzare un rar Mansory G-Couture, construit pe baza modelului Mercedes-Benz G 55 AMG (anul producţiei 2008) şi arătat lumii la ediţia din 2010 a Salonului Auto de la Geneva. A fost lansat într-o ediţie limitată la şapte exemplare şi nu se ştie câte s-au mai păstrat, însă acesta este primul proiect realizat în colaborare cu casa creatorului german de modă Philipp Plein.

Corpul SUV-ului cu un parcurs de 89.000 de kilometri este reconstruit practic în totalitate din fibră de carbon. În plus, materialul uşor decorativ se foloseşte pe planşa de bord, panourile interioare ale ușilor, volan și chiar carcasa posterioară a scaunelor, care apropo sunt patru individuale, pe lângă alte aplicaţii din habitaclul serios reproiectat. Se mai foloseşte şi piele autentică de piton şi aluminiu anodizat!

Dar materialul ultra-ușor și de înaltă rezistență nu a fost suficient pentru Mansory și exclusivitatea sa. Prin utilizarea metodei numite “autoclave-prepreg”, carbonul este comprimat atât de puternic într-o cameră de presiune specială încât să nu existe incluziuni de aer în material. În mod normal, această metodă de prelucrare este utilizată numai în aviație și în industria aerospațială, deoarece este foarte rentabilă.

Atelierul german de tuning s-a ocupat şi de modificarea motorului maşinii. Mansory a înlocuit majoritatea componentelor cu unele preluate de la modelul sportiv Mercedes-Benz SLR McLaren! Rezultatul este o creştere a puterii de la 507 la 700 CP şi a cuplului de la 700 la 880 Nm. Pentru a transmite această putere enormă pe drum, G-Couture a primit patru roţi cu anvelope Pirelli Scorpion de mărimi 305/35 şi jante forjate de 23 de inci.

Printre alte dotări interesante se numără un şasiu modificat cu o suspensie hidraulică pe bază de camere cu gaz, arcuri sportive şi un sistem de frânare pe puntea din faţă cu discuri care măsoară 360 x 36 mm, cu opt pistoane în etriere.

La momentul lansării, preţul maşinii fără taxe era de 500.000 de euro. Maşina de la Moscova, exemplarul 2 din 7, costă 38 de milioane de ruble sau puţin peste 456.000 de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Iată caracteristicile lui Mansory G-Couture: (dacă nu apare imediat, actualizează pagina)

[embeddoc url=”http://file.mansory.com/overview/Mercedes_G-Couture/G_COUTURE_overview.pdf” download=”none”]

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://autoblog.md/video-tuning-extrem-de-la-mansory-pentru-sase-masini-inclusiv-noul-audi-rs-6-avant-a-facut-si-un-g-class-blindat-tunate/

(video) GENEVA 2019: Noul Mansory Star Trooper – killerul lui BRABUS 800 WIDESTAR?

Cmentariile sunt închise