(video) Lamborghini Urus a preluat recordul de timp de la Pikes Peak printre SUV-uri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înaintea premierei sale de la mijlocul lunii august, un nou model Urus (probabil numit EVO în cadrul unui facelift), a stabilit un nou record în categoria SUV-urilor de producție pe traseul folosit pentru Pikes Peak International Hill Climb – celebra cursă de urcare în rampă contra cronometru, care și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a ediţie.

Campionul Hillclimb și pilotul de teste Pirelli Simone Faggioli, deținătorul recordului setat în 2018 cu o maşină cu tracțiune spate, a fost pus la volanul unui SUV care purta o livrea camuflantă înainte de prezentarea sa oficială. Atacul cronometrat a avut loc pe același traseu pe care se desfășoară cursa oficială, drumul fiind închis circulației cu această ocazie.

Pornind de la o altitudine de 2.862 de metri, Faggioli a abordat cele 156 de viraje ale traseului de 20 de km (12.42 mile), urcând o altitudine suplimentară de 1.439 de metri, declivitatea medie fiind de 7 grade, traversând linia de sosire la 4.302 metri în 10:32.064 minute.

Totuși, pentru a-și face debutul oficial, noul Urus nu a fost înscris în cursa oficială, dar timpul a fost înregistrat de cronometrele oficiale de la Pikes Peak International Hill Climb. Urus a depășit atât recordul anterior de 12:35.610, stabilit de Paul Dallenbach în 2014 la fel în afara unei zile de cursă, cât și recordul actual de 10:49.902 deținut de Rhys Millen, stabilit în 2018, cu un Bentley Bentayga.

„Decizia de a ne testa pe noi înșine la Pikes Peak reflectă spiritul Lamborghini de a „aștepta neașteptatul” și demonstrează performanța remarcabilă a noului model Urus care va fi prezentat în curând. Pikes Peak este cel mai faimos eveniment de hillclimb din lume, precum și extrem de provocator pentru mașină: aspectul denivelat al pistei testează echilibrul șasiului; diferențele semnificative de altitudine stresează grupul motopropulsor; iar condițiile meteo se pot schimba foarte rapid de la început la sfârșit.”

Rouven Mohr, Director Tehnic Automobili Lamborghini.

Acest Urus din imagini, echipat cu motor V8 twin-turbo standard, a fost modificat doar pentru a se conforma cu reglementările de siguranță ale Pikes Peak International Hill Climb: habitaclul este echipat cu un roll cage; scaunele standard au fost înlocuite cu un scaun de curse cu centuri cu prinderi în șase puncte; și a mai fost instalat un sistem de stingere a incendiilor.

Anvelopele (de mărimi 285/40 R22 și 325/35 R22) sunt o evoluție a Pirelli P Zero Trofeo R. Pentru prima dată, anvelopa Pirelli semi-slick a fost dezvoltată pentru a îndeplini caracteristicile unui SUV, cu această variantă specială dezvoltată în cooperare cu Lamborghini. Rezultatul colaborării este o anvelopă cu versatilitate sporită, care oferă performanțe ridicate atât pe asfalt uscat cu temperaturi ambientale ridicate, cât şi pe suprafețe umede cu temperaturi mai reci.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/