(video) Lando Norris a fost rugat repetat să cedeze victoria în Marele Premiu al Ungariei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul australian Oscar Piastri a obţinut duminică prima sa victorie în F1, impunându-se în Marele Premiu al Ungariei. A fost urmat de coechipierul său Lando Norris, plecat din pole position. Lewis Hamilton a finisat al treilea, obținând al 200-lea podium din carieră.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Oscar Piastri a reuşit acest succes în urma unei strategii a echipei McLaren, care va stârni multe discuţii, site-ul eurosport.fr vorbind de “un mic gust amar”. La ordinele repetate de câteva ori ale echipei, Lando Norris l-a lăsat pe australian în faţă când mai erau trei tururi până la final.

Norris a fost evident nemulţumit de această decizie, el fiind pe locul doi în clasamentul piloţilor, în spatele lui Max Verstappen. Diferenţa dintre ei era de 84 de puncte înaintea acestei curse, iar acum este de 76.

Piastri, în vârstă de 23 de ani, a debutat în Formula 1 în 2023. Atunci a obţinut o primă clasare pe podium, în MP al Japoniei. Două săptămâni mai târziu a câştigat cursa de Sprint în Qatar.

Format la Academia Alpine, Piastri rămăsese cantonat în rolul de pilot de rezervă al echipei franceze în 2022, în ciuda titlului pe care l-a cucerit în Formula 3 în 2020, urmat de un titlu în Formula 2 în 2021.

McLaren nu mai izbutise o dublă din vara lui 2021. McLaren are acum maşina cea mai rapidă de pe platou şi ar putea relansa campionatul. Cu rezultatele din Ungaria a urcat pe locul doi în clasamentul constructorilor, fiind la doar 51 de puncte de Red Bull!

Formula 1 va continua în weekendul care se apropie cu Marele Premiu al Belgiei.

Vezi și: (video) Vis împlinit! Lando Norris a reușit să câștige primul său Grand Prix de Formula 1

Cmentariile sunt închise