(video) Lecţie pentru şoferi! Cum nu trebuie să tractezi niciodată o maşină prin nămeţi

Caz real! Acum câteva ore, când în raioane din centrul şi sudul ţării se înregistrase condiţii dificile de deplasare, chiar şi conducătorul unui Maserati a rămas blocat în nămeţi şi nu a mai putut înainta.

Revenind la întâmplarea propriu-zisă puteţi vedea cum a avut loc procesul de tractare şi cât de departe a putut înainta sedanul italian premium. Poate cea mai mare greşeală a făcut-o şoferul camionului salvatorilor, care nu a apreciat corect ce şi pe unde trage – un autoturism cu o greutate semnificativ mai mică şi pe o cale înzăpezită cu denivelări.

Bara de protecție a fost smulsă din cauză că nu s-au luat în considerare mai multe aspecte, printre care viteza de deplasare a ambelor vehicule, cât și cablul de remorcare, care în această situație nu a fost ținut întins permanent, dar combinația de circumstanțe și bruscarea a dus la ceea ce a avut loc. Dar cine poartă cea mai mare vină, producătorul auto pentru că nu a instalat un ochi de remorcare suficient de rigid? Scriți un răspuns în comentarii.

VIDEO: popov.andrei.5
FOTO: popov.andrei.5

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise