(video) Lewis Hamilton a câştigat la Soci şi merge încrezător spre a cuceri un nou titlu

Cursă liniştită la Soci! A câştigat din nou echipa Mercedes-AMG, pentru a cincea oară consecutiv, din tot atâtea curse găzduite pe circuitul care se află la est de Marea Neagră.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Iniţial, britanicul a pierdut un loc în fața lui Sebastian Vettel, după ce neamțul a beneficiat la maximum de primul schimb de pneuri, dar după o revenire rapidă l-a depășit fără probleme. În turul 25, Mercedes l-a informat pe Bottas că trebuie să-i cedeze poziția secundă lui Hamilton în virajul 13, iar finlandezul s-a conformat pentru a-l avantaja astfel pe coechipierul său în lupta pentru titlul mondial cu Vettel.

“De fapt, a fost o zi dificilă, pentru că Valtteri a lucrat fantastic în întregul weekend și a procedat în timpul cursei ca un adevărat gentleman, lăsându-mă să merg înainte. Acum el nu se luptă pentru titlu. A fost un weekend minunat pentru echipă, care a obținut un avantaj serios față de Ferrari. De obicei, suntem mulțumiți de victoria triumfătoare, dar înțeleg cât de greu este pentru Valtteri, pentru că merită într-adevăr victoria. Echipa caută să câștige ambele titluri, iar ieri am lucrat împreună fără probleme. Deși acum Valtteri nu simte în cel mai bun mod, știu că va evolua bine în următoarele curse”, a declarat Hamilton.

În tot acest timp, liderul Verstappen, fără intrare la boxe, a rămas pe circuit cu pneurile soft utilizate încă de la start. În turul 43 din 53, Verstappen a efectuat, în cele din urmă, oprirea obligatorie la boxe și a pierdut patru poziții, revenind în cursă pe locul 5, în spatele piloților de la Mercedes și Ferrari. Pornit în cursă de pe locul 19, Max Verstappen a fost performerul zilei și a încheiat pe locul 5.

Din toţi cei 20 de piloţi, doar 18 au parcurs toate tururile stabilite. Membrii echipei Toro Rosso, în turul 6, au fost nevoiţi să abandoneze cursa din cauza unor probleme tehnice la ambele monoposturi!

În clasamentul general al piloţilor, după cursa de la Socii, Lewis Hamilton s-a distanţat faţă de Sebastian Vettel cu tocmai 50 de puncte. În în clasamentul echipelor care aspiră pentru Cupa Constructorilor, Mercedes-AMG este înaintea Scuderiei Ferrari cu 53 de puncte.

Până la finalul sezonului au mai rămas doar 5 curse!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/