(video) Lexus UX – primul Lexus alimentat de un sistem hibrid de generația a cincea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Crossoverul compact Lexus UX a apărut în urmă cu cinci ani și a suferit deja o modernizare în primăvara lui 2022. Acum, după încă un an și jumătate, UX este primul Lexus care adoptă sistemul hibrid proprietar de generația a cincea. Cu această ocazie, singura versiune hibridă UX 250h s-a redenumit în UX 300h.

Unitatea de propulsie constă în continuare dintr-un benzinar natural aspirat de 2.0 litri și un CVT electromecanic, însă partea electrică a fost actualizată. Noile motoare electrice sunt mai puternice. Cel frontal produce acum 113 în loc de 111 CP, iar cel opțional posterior – 41 în loc de 7 CP. În rezultat, puterea totală combinată se ridică la 199 în loc de 184 CP. Bateria de tip Ni-MH a făcut loc uneia litiu-ion mai compacte, mai ușoare și mai eficiente, formată din 60 de celule.

Un UX300h cu tracțiune față poate realiza 0-100 km/h în 8.0 secunde, iar cel cu AWD în 7.9 secunde, în ambele cazuri fiind mai sprintene cu aproape jumătate de secundă. Consumul mixt de combustibil a scăzut de la 5.6 la 5.47 litri (pentru modelul cu AWD se declară 5.74 l/100 km).

La exterior, Lexus UX din gama anului 2025 rămâne practic neschimbat, nouă însă fiind culoarea de caroserie Copper Crest. La interior însă a apărut un ornament diferit pe uși, inclusiv un ansamblu de comenzi cu detalii cromate, o inserție decorativă cu textură diferită și un levier nefixat al cutiei de viteze.

În echipările scumpe se oferă acum un panou de instrumente digital de 12.3 inchi (în loc de 8.0 inchi). Iar suita de asistenți electronici Lexus Safety System+ 3.0 se oferă standard.

Vânzările noului UX 300h vor începe în 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise