(video) Lincoln şi-a actualizat pentru 2023 cel mai bine vândut model

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată că au trecut aproape patru ani de la momentul introducerii noului model Lincoln Corsair pentru clienţi tineri, astfel că producătorul american a decis să introducă un mini facelift pentru a-l menţine fresh în gama anului 2023. S-a intervenit doar minor în înfățișarea SUV-ului compact, însă mai multe noutăţi sunt la capitol tehnologic.

Caracteristici cheie:

  • O grilă nouă și mai înaltă de radiator, dar şi lumini de zi în formă de aripă îi conferă lui Corsair o față proaspătă și o prezență mai dinamică, mai tânără, alături de o nouă bară de protecţie frontală. Grila modelului Corsair Grand Touring dispune de un finisaj metalizat satinat, cu accente albastre, care conferă un ton mai cald. Mai există noi opţiuni de jante.
  • Sunt disponibile două noi culori exterioare – Crystal Red și, nou pentru Lincoln, Whisper Blue. Pachetul opţional Jet Appearance devine disponibil și pe Corsair. Două noi teme de culoare au apărut şi pentru interior: Smoked Truffle şi Eternal Red (le vezi în galeria foto).
  • Un panou de comenzi inferior simplificat, sub ecranul central din habitaclu, creează un rând frontal spațios, făcând plasarea și accesarea elementelor din tunelul central fără efort (comenzile pentru climatizare au devenit digitale). O nouă aplicație iluminată disponibilă pe bord strălucește lumina printr-un model de stele perforate, oferind efectul de constelație semnătura lui Lincoln.
  • Diagonala monitorului central a crescut până la 13.2 inchi şi pe acesta rulează sistemul multimedia SYNC 4, care mai suportă actualizări software Lincoln Enhance. Iar panoul de bord de 12.3 inchi va veni standard cu interfața digitală Constellation, unică pentru Lincoln.
  • Nouă mai este experiența hands-free Alexa Built-in cu o conectivitate gratuită la serviciul Alexa timp de trei ani.
  • Devine disponibil Auto Air Refresh – un sistem holistic de filtrare și de monitorizare activă a aerului. Folosind filtrul standard pentru particule și mirosuri, Auto Air Refresh ajută la curățarea aerului din cabină prin filtrarea particulelor cauzate de praful atmosferic, fumul de tutun, smog și unii alergeni, inclusiv polenul.
  • Noul Corsair 2023 este primul vehicul din segment care dispune de funcții ADAS avansate, hands-free (până la 130 km/h), pentru conducerea pe autostradă. Suita Lincoln ActiveGlide 1.2 introduce noi funcții disponibile precum: Lane Change Assist (cu schimb automat de bandă la includerea semnalizatorului de direcţie), Predictive Speed Assist, In-Lane Repositioning, Blind Spot Assist şi Intersection Assist 2.0.
  • Corsair 2023 va fi disponibil atât cu ​​motorul pe benzină de 2.0 litri, cu patru cilindri, turbo, cu 254 CP/373 Nm + cutie automată în opt trepte + tracţiune faţă sau integrală, cât și într-un format PHEV (doar cu echiparea de top Grand Touring) cu motor de 2.5 litri cu patru cilindri (270 CP) + CTV + AWD (la sarcină redusă deconectează puntea posterioară). Cel turbo de 2.3 litri cu 299 CP a fost eliminat.
  • Modurile de conducere disponibile sunt: Normal, Excite, Slippery şi Conserve (plus Preserve EV şi Pure EV exclusive pentru PHEV).

Corsair este construit la uzina din Louisville, Kentucky. Comenzile pentru noul Corsair 2023 sunt acum deschise și va începe să sosească în showroom-uri la începutul anului 2023. Preţul de start este de 38.690 de dolari.

[embeddoc url=”https://media.lincoln.com/content/dam/lincolnmedia/lna/us/2022/09/12/new-2023-lincoln-corsair-tech-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise