(video) Logan Sargeant îi face loc lui Carlos Sainz la Williams Racing

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Williams Racing anunță în această seară că spaniolul Carlos Sainz va fi pilotul său. Cu un deceniu de competiție în F1 la activ, Sainz se va alătura echipei britanice în baza unui contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire.

Astfel, se pune capăt zvonului că urma să fie viitor pilot Sauber și Audi respectiv.

Carlos Sainz

În cariera sa, până acum, spaniolul în vârstă de 29 de ani a obținut trei victorii în curse, 23 de podiumuri, peste 1100 de puncte în carieră și ocupă în prezent locul cinci în Campionatul Piloților.

După ce a devenit singurul pilot din afara Red Bull Racing care a obținut o victorie în 2023, Sainz a câștigat cel mai recent Marele Premiu al Australiei din acest an, la doar 10 zile după o operație de apendicită. De asemenea a obținut alte patru podiumuri până acum în acest sezon.

Carlos Sainz va concura alături de Alex Albon pentru Williams Racing în 2025 și în noua eră a regulamentelor F1. Perechea va încerca să readucă echipa în fruntea grilei. El va continua să concureze sub numărul 55.

În context

Williams Racing dorește, de asemenea, să îi mulțumească lui Logan Sargeant pentru munca și dedicarea din ultimii doi ani. Ca absolvent al Academiei de piloți Williams, a devenit primul pilot american care a obținut un punct în ultimii 30 de ani (locul 10 la Austin în 2023). Williams spune că îi va oferi tot sprijinul în încercarea sa de a-și continua cariera de pilot F1.

Cmentariile sunt închise