(video) Bentley prezintă “reîncarnarea” unei maşini pe care nu a mai făcut-o timp de 90 de ani

După 40.000 de ore de muncă, Bentley Mulliner acum câteva ore primul nou Bentley Blower din ultimii 90 de ani – Car Zero – prototipul automobilului pregătit pentru Blower Continuation Series.

Această serie extrem de exclusivă de automobile, formată din doar 12 unităţi, toate fiind vândute în prealabil, va fi realizată pe baza schiţelor de acum aproape un secol și cu ajutorul sculelor utilizate pentru cele patru exemplare originale care au fost construite și conduse de Sir Henry “Tim” Birkin la sfârșitul anilor 1920!

Mai exact, Bentley şi-a luat propriul exemplar din muzeu (cu nr. de şasiu HB 3403, nr. de motor SM 3902 şi cel de înregistrare UU 5872) şi l-a desfăcut în cele mai mici bucăţi. Toate părţile au fost scanate minuţios cu laser înainte ca maşina să fie asamblată la loc, totodată în cadrul unui proces de restaurare.

Din informaţiile procesate, 1.846 de piese individuale au fost proiectate și realizate manual pentru a crea un nou Blower. Dintre ele, 230 sunt de fapt ansambluri – dintre care unul este motorul – în timp ce numărul total de piese se poate ridica la câteva mii dacă sunt luate în considerare elementele de fixare și de finisare interioară.

Fiecare dintre aceste piese și ansambluri au fost create de o echipă de proiect formată din ingineri, meșteri și tehnicieni Bentley Mulliner care lucrează împreună cu un număr de specialiști și furnizori britanici (poţi afla mai multe în acest sens din documentul ataşat).

Blower Car Zero este un prototip dedicat pentru teste și dezvoltare, construit în avans față de cele 12 mașini ale clienților. El va fi supus timp de câteva luni unor teste de durabilitate și performanță.

Finisat în negru lucios, cu un interior din piele roșie Oxblood de la Bridge of Weir şi cu scaune umplute cu 10 kg de păr de cal natural, alături de un motor nou-nouţ de 4.4 litri cu supercharger, Car Zero a debutat ieri, 9 decembrie, pentru a marca oficial crearea noului campus Bentley Motors din Crewe.

Blower Continuation Series este primul proiect orientat către client oferit de noul portofoliu Bentley Mulliner Classic, una dintre cele trei noi divizii ale Mulliner alături de Coachbuilt (care în prezent se ocupă de Bacalar) și Collections (responsabilă pentru modele precum Continental GT Mulliner).

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/