(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul Karma SC2 Concept, cu 14000 Nm în teorie
Karma Automotive a mai prezentat o maşină interesantă în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, pe lângă Revero GTS. Cu tehnologie și design de ultimă generație, SC2 Concept este o demonstrație îndrăzneață a apariției Karma ca un incubator de mobilitate de înaltă tehnologie, întruchipând designul de lux de clasă mondială și Karma IP (Intellectual Property).
Noul SC2 Concept este o evoluţie a roadster-ului SC1 Vision, prezentat mai devreme în acest an, şi au caracteristici estetice comune, precum şi nişte portiere mari brevetate care se deschid vertical, dar şi un spaţiu de depozitare imediat lângă/sub parbriz.
Totuşi, nivelul de dezvoltare a detaliilor este acum mult mai mare și cel mai important – au apărut informaţii despre unitatea de propulsie electrică.
Se spune că modelul Karma SC2 Concept este în teorie un hipercar electric care are patru motoare electrice (сâte două pe fiecare punte) cu o capacitate totală de 1.116 CP. Cuplul pe roți ajunge la 14.000 Nm, iar accelerația până la 97 km/h durează doar 1.9 secunde. Cutia de viteze îi este una cu funcţie de vectorizare a cuplului.
Situată în tunelul central este o baterie sub formă de “I” cu o capacitate de 120 kWh, care ar trebui să fie suficientă pentru a parcurge o distanţă de 563 de km. Coupeul mai are suspensie de tip push-rod cu amortizoare orizontale și mecanisme de frânare carbo-ceramice, pe lângă o caroserie foarte stilată cu inserţii din fibră de carbon forjată.
Iar caracteristica principală a cabinei este sistemul Drive and Play. Trei camere cu unghi larg de sub parbriz și un set de senzori LIDAR cu undă continuă cu frecvenţă modulată înregistrează toți parametrii călătoriei la 360 de grade, în timp real şi într-un format 3D, iar după oprire poate fi vizionat un on-board interactiv.
Videoclipul va fi arătat de un proiector laser sub parbriz, sistemul audio va reda coloana sonoră, iar indicatorii de pe panoul de bord digital vor coincide cu cei din timpul mersului. Interesant mai este că în loc de o oglindă retrovizoare se foloseşte un smartphone!
Radare, camere de luat vederi și senzori LIDAR cu rază lungă de acțiune pe SC2 sunt gata să-l ducă într-un viitor autonom sigur și realist, în timp ce tehnologia Karma Ultra Sonic Sensor Stalk răspunde de Launch Control și frânare regenerativă.
Intrarea în vehicul se face prin senzori de amprentă și recunoaștere facială. În interiorul cabinei, tehnologia inteligentă îmbunătățește experiența de utilizator: scaunele biometrice și volanul oferă atât control, cât și confort, un sistem audio 3D creează zone de sunet individuale pentru șofer și pasageri, iar sticla electrochromatică pentru geamurile laterale şi parbriz poate fi opacă sau transparentă la apăsarea unui buton.
În linii generale vorbind, Karma SC2 Concept indică doar direcția generală de dezvoltare a companiei. În paralel se derulează dezvoltarea unei noi platforme modulare – Project e-Klipse – pe baza căreia se vor crea atât mașini electrice pure, cât și hibride cu un motor pe benzină în rol de generator de energie. Primul model pe baza acestei noi platforme este așteptat în 2021 şi se pare că va fi un pick-up.
De asemenea, cei de la Karma lucrează la un proiect pentru un sistem hibrid universal de propulsie, unul care poate fi instalat în autoturismele deja produse ale altor producători.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise