in , , ,

(video) Los Angeles 2019: Premieră – Noul Karma Revero GTS este un PHEV sport cu 130 km de autonomie electrică

Karma Automotive, companie parte a Karma Group, fondată în 2014 şi localizată în California de Sud, proprietate a producătorului chinez de componente auto Wanxiang, continuă uşor să-şi lărgească orizonturile, dar şi produsele.

Mai devreme în acest an prezentând noul Karma Revero GT, iată că acum, acasă la Salonul Auto de la Los Angeles, introduce versiunea GTS a modelului.

Versiunea fierbinte a păstrat practic aceeași unitate de propulsie de pe Revero GT, însă cu modificări. Motorul cu trei cilindri pe benzină şi volum de 1.5 litri, marca BMW, nu este conectat şi nu transmite de loc putere pe roţile faţă, îndeplinind doar rolul de generator de energie!

În mişcare sedanul este pus de o pereche de propulsoare electrice montate pe puntea din spate, tot aceasta răspunzând de tracţiune. Acestea două produc în continuare 544 de CP, însă datorită unor noi invertoare cuplul maxim a crescut de la 746 la 861 Nm! Astfel, timpul necesar acceleraţiei de la 0 la 97 de km/h a scăzut de la 4.5 la 3.9 secunde, iar limitatorul de viteză maximă a fost mutat de la 201 la 209 km/h.

Suplimentar, pe acest model a fost adăugat un sistem cu funcţie de control al vectorului de tracţiune, iar pentru aceasta cele două motoare electrice dispun de câte o unitate de control electronic individuală. De asemenea, spre deosebire de un Revero GT, GTS are setări sport pentru suspensie, dar şi pentru servodirecţie.

După cum am menţionat, tracţiunea este pe puntea din spate, iar transmisia este una cu doar o singură viteză pentru modul Drive, similară unui electromobil cu acte în regulă. Bateria NMC (Nickel Manganese Cobalt) litiu-ion are la fel o capacitate de 28 kWh şi poate asigura o autonomie de deplasare doar cu electricitate pură de până la 130 de km, iar dacă este folosită şi energia generată de motorul cu combustie internă, cifra poate urca până la 580 de km.

Pentru unu condus dinamic există şi un sistem Launch Control de firmă. Pentru a-l activa, șoferii vor trebui să selecteze modul Sport, apoi să apese pedalele de frână și acceleraţie concomitent. Generatorul de energie va porni extender-ul de autonomie (motorul BMW), care se va roti cu până la 4.000 rpm pentru a genera o putere electrică maximă.

Pe măsură ce generatorul se încarcă cu energie, pe panoul de instrumente digital se începe o numărătoare inversă pentru lansare, cu LED-uri în stilul celor de la grila de start din F1. Când Revero indică că este gata, șoferul eliberează frâna, menține acceleratorul fixat, iar generatorul și bateria își dezlănțuie toată puterea pe puntea din spate. Vitezometrul tabloului de bord se transformă într-un cronometru și arată timpul scurs pe măsură ce Revero atinge viteza de 97 de km/h.

Din punct de vedere estetic, noul Karma Revero GTS diferă de modelul de bază prin alte bare de protecţie (un difuzor a apărut în spate) și un decor negru în loc de unul cromat pe unele elemente, printre altele. Pentru interior se anunţă folosirea unor inserţii din fibră de carbon, a unui sistem audio Soloscape (dezvoltat de Karma, 7.1-channel, 570 W), dar şi de butoane tactile pe volan cu feedback haptic.

Noul Karma Revero GTS are un preţ de start 149.950 de dolari în SUA şi poate fi precomandat. Producţia îi va demara în primul trimestru al lui 2020.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?