(video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul Karma Revero GT

Compania americano-chineză Karma Automotive a dezvăluit noul Revero GT la Salonul Auto de la Shanghai. Maşina, un plug-in hybrid performant echipat şi cu un motor BMW cu trei cilindri, poate rula pe electricitate până la 130 de kilometri sau în regim hibrid până la 580 de km.

Noul Revero GT este practic un Revero profund modernizat, în care motorul de 2.0 litri marca General Motors a fost înlocuit cu unul TwinPower Turbo de la BMW, cu trei cilindri şi un volum de 1.5 litri, care este folosit în rol de generator de energie pentru baterie. Schema de utilizare a acestui agregat este similară cu cea din BMW i8.

Alături de benzinarul, care nu pune nimic în mişcare, există două motoare electrice montate pe puntea din spate şi împreună produc 544 CP şi 746 Nm de cuplu. Setul de acumulatori disponibili NMC litiu-ion au o capacitate de 28 kWh. Invertoarele disponibile captează energia din baterie şi o transformă în curent alternativ pentru a alimenta motoarele electrice.

Panoul solar montat în acoperiş contribuie la mărirea autonomiei prin stocarea de energie în baterie şi pentru alimentarea componentelor electronice de la bord.

Modelul poate fi deja comandat în două versiuni: Luxury, care promite o acceleraţie 0-97 de km/h în 4.5 secunde, şi Performance (Revero GTS) care face sprintul în 3.9 secunde. În ambele cazuri viteza maximă este de 201 km/h.

Tracţiunea este pe puntea din spate, iar transmisia este una cu doar o singură viteză pentru modul Drive.

Noul Revero GT a păstrat formele cunoscute ale originalului Revero, însă faţa i-a fost schimbată complet. Noi sunt barele de protecţie, farurile, stopurile, pragurile laterale, jantele de 21 de inci, grila radiatorului şi alte detalii minore. Automobilul are următoarele dimensiuni: 5.065 x 2.161 x 1.331 x 3.160 de mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.

Habitaclul cu doar patru locuri pentru pasageri a rămas practic neschimbat, fiind actualizat doar sistemul multimedia, iar materialele folosite sunt de o calitate mai superioară. Mai este anunţat un sistem activ de izolare fonică şi o tehnologie 3D haptic touch pentru controlul sistemului multimedia.

În plus, Revero GT a devenit mai ușor: 2.290 kilograme față de 2.452 kilograme ale lui Revero. Acest lucru s-a datorat din cauza bateriei cu noi tehnologii, dar şi a motorului cu ardere internă mai compact. Noi sunt şi mecanismele de frânare de la Brembo cu sistem de recuperare a energiei şi cu şase pistoane în etrierele din faţă.

https://youtu.be/UQirX8porWk

Suspensia este una adaptivă fin tunată, iar servodirecţia electrică are un raport variabil şi e sensibilă la viteze. Astfel fiind spuse, cea mai bună dinamică, manevrabilitate şi cele mai bune caracteristici de rulare sunt promise.

Cele mai recente tehnologii de asistenţă şi protecţie de asemenea sunt disponibile la bord şi acestea îmbunătățesc experiența de conducere în timp ce oferă un nivel sporit de siguranță. De la monitorizarea unghiurilor moarte, sistemul de menţinere în bandă cu centrare, frânare de urgență automată şi până la un cruise control adaptiv printre altele, toate oferă o protecție avansată și intuitivă.

Karma Automotive promite să înceapă livrările de Revero GT în trimestrul IV al acestui an, comenzile fiind deja acceptate. Apariția lui Revero GTS este așteptată în 2020.

Compania planifică producă între 12-13.000 de autoturisme anual la uzina sa din California. Preţul de bază nu a fost anunţat, însă estimativ ar ajunge la 135.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise