(video) Mai funcţionează controlul comun în vama Albiţa? Zeci de şoferi au fost surprinși cum protestează

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând cu ora 9:00, astăzi, în PTF Leușeni-Albița se înregistrează trafic intensiv pe sensul de ieșire din Republica Moldova-intrare în România. În aceste circumstanțe au fost puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului, dar până la momentul publicării acestui articol nu s-a anunţat despre degajarea traficului.

Mai mulți angajați au fost scoși în prima linie de control. Au fost deschise suplimentar piste de control și s-a suplinit numărul de echipamente speciale. Funcţional a devenit REVERSUL – fluxul este orientat și pe piste de pe direcția opusă de deplasare.

Fiind o sincronizare la maximum în acțiuni între cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române, se solicită călătorilor să prezinte înțelegere și răbdare!

Pentru comparație, un flux normal există în PTF Leova, PTF Costești și PTF Cahul. De fiecare dată autoritățile îndeamnă, în caz că situaţia este complicată în vama Leuşeni-Albiţa, optarea pentru punctele de trecere din relativa apropiere, însă mulţi şoferi refuză din diverse motive să facă nişte kilometri în plus şi să treacă mai repede frontiera dacă îşi doresc.

Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor înainte de a porni la drum să consulte non-stop Linia Verde (022 259 717) sau să verifice online situația prin intermediul camerelor video. Camere au şi cei de la Serviciul Vamal.

Cmentariile sunt închise