(video) Marca rusească AURUS va participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Primul brand auto rusesc de lux, AURUS, a anunțat începutul unei colaborări cu echipa sportivă G-Drive Racing și participarea în sezonul actual al Seriei Europene Le Mans (ELMS). În spatele volanului noii maşini create cu această ocazie şi numită Aurus 01, se va afla echipajul nr.26 format din piloţii Roman Rusinov, Jean-Éric Vergne și Job van Uitert.           Vezi această postare pe Instagram                  

Мы в полной боевой готовности?? ⠀ В сезоне 2019 наша команда будет выводить на старт прототип AURUS 01 ⠀ #aurus01 #gdriveracing #этомощно

O postare distribuită de G-Drive Racing (@gdriveracing) pe Apr 2, 2019 at 12:58 PDT

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Reportaj special cu mașina lui Putin! Noul AURUS Senat – prima impresie!

G-Drive Racing și noul său sponsorul său titular au planificat să participe la șase curse din cadrul ELMS, care vor avea loc în Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia și Portugalia. Debutul lui Aurus 01 va avea loc în cursa franceză din Le Castellet, pe circuitul Paul Ricard, în ziua de 14 aprilie.

După aceea, echipa rusească va participa în etapa campionatului mondial de curse de anduranță (FIA WEC) pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, înainte ca să se întoarcă din nou în Franţa pentru a concura în categoria LMP2 la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans, acolo unde anual se strâng în jur de jumătate de milion de spectatori.

Prototipul sport Aurus 01 este făcut pe baza unui Oreca 07-Gibson LMP2. La bază stă o structură monococă din fibră de carbon, iar de propulsie răspunde un V8 natural aspirat de 4.2 litri, care produce 610 CP şi 555 Nm de cuplu. Cutia-i de viteze este una secvenţială Xtrac cu şase trepte, greutatea-i ajunge la 930 de kg, iar viteza maximă pe care o poate dezvolta este de până la 340 de km/h.

Vezi şi: Şi-au pierdut titlul în LMP2 de la Le Mans! Ruşii de la G-Drive Racing au fost descalificaţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/