(video) Marele Premiu de F1 al Marii Britanii a început cu un accident spectaculos şi s-a terminat cu lupte epice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, plecat din pole position, a obţinut duminică prima sa victorie în Formula 1, în Marele Premiu al Marii Britanii, etapa a 10-a a Campionatului Mondial, pe circuitul de la Silverstone. A fost urmat pe podium de mexicanul Sergio Perez şi britanicul Lewis Hamilton.

Carlos Sainz a reuşit această victorie la cursa cu numărul 150 din cariera sa în Formula 1, la 27 de ani, după ce a plecat prima oară din pole position!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Marele Premiu al Marii Britanii a fost întrerupt chiar după start, timp de aproape o oră, după un accident serios în care au fost implicate mai multe maşini. Un monopost al Alfa Romeo era chiar să ajungă în tribunele cu spectatori după câteva răsturnări, în caz că lipsea un gard de protecţie.

Thailandezul Alexander Albon şi chinezul Zhou Guanyu, doi dintre piloţii implicaţi în accidentul produs în startul cursei, nu au “răni grave”, a indicat Federaţia internaţională de automobilism (FIA).

@ted_meagher98 #silverstone #silverstonecrash ♬ original sound – Meagher Brian
@ted_meagher98 Part 2 #silverstone #silverstonecrash #georgerussell #zhouguanyu ♬ original sound – Meagher Brian

Pe locul 4 a fost celălalt pilot Ferrari, monegascul Charles Leclerc, urmat de spaniolul Fernando Alonso şi britanicul Lando Norris (McLaren). Olandezul Max Verstappen, liderul campionatului, a fost în dificultate la volanul monopostului său Red Bull şi a încheiat pe un modest loc 7.

Germanul Mick Schumacher (Haas), locul 8, a terminat în zona punctelor pentru prima oară în cariera sa, fiind chiar aproape de a-l depăşi pe Verstappen. Compatriotul său Sebastian Vettel a fost pe locul 9, iar danezul Kevin Magnussen pe 10.

În clasamentul piloţilor, Max Verstappen, campionul mondial en titre, are un avans de 34 de puncte faţă de Sergio Perez.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise