(video) Maşina care nici nu se mişcă din loc dacă prin ea trece un proiectil de tanc

0

Americanii de la FullMag au găsit un Humvee militar blindat care nu mai poate fi exploatat şi urmează să ajungă oricum la fier vechi. Pentru a verifica la sfârşit de carieră cât de rezistent mai este s-a decis folosirea lui într-un experiment de testare a unui nou proiectil prin tragere de la distanţă foarte mică. Uimitor, dar vehiculul a rămas intact!

Proiectilul lansat dintr-un tanc M60 Patton de la vreo 20 de metri a fost foarte aproape să intre direct în compartimentul motorului, însă a trecut printr-o parte a parbrizului. În acesta din urmă a lăsat doar o gaură, însă nu l-a făcut praf complet. Însă cel mai interesant este că maşina nici nu s-a mişcat din loc.

Un alt lucru curios este că proiectilul nu a explodat la contactul cu sticla blindată, ci a ieşit prin partea posterioară a caroseriei deschise. Verificându-se ulterior dacă unda de şoc şi nivelul de vibraţii a cauzat alte careva prejudicii, nu s-a găsit nimic, iar motorul său a putut fi pornit fără probleme!

Vezi experimentul până la minutul 4:05

Vezi şi: (video) Un Discovery III şi-a găsit sfârşitul în mâinile unor posesori de tanc şi lansator de grenade pentru controlul avalanşelor

Vezi şi: (video) Renumitul prezentator Jay Leno a făcut un „test drive” cu un tanc al lui Arnold Schwarzenegger

Vezi şi: (video) No comment: Un tanc a derapat şi a intrat într-un stâlp din centrul oraşului Minsk

Vezi şi: (foto/video) Humvee C-Series este noua maşina „militară” pe care o vei putea avea în propriul garaj

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata