(video) Maşina care nici nu se mişcă din loc dacă prin ea trece un proiectil de tanc

Americanii de la FullMag au găsit un Humvee militar blindat care nu mai poate fi exploatat şi urmează să ajungă oricum la fier vechi. Pentru a verifica la sfârşit de carieră cât de rezistent mai este s-a decis folosirea lui într-un experiment de testare a unui nou proiectil prin tragere de la distanţă foarte mică. Uimitor, dar vehiculul a rămas intact!

Proiectilul lansat dintr-un tanc M60 Patton de la vreo 20 de metri a fost foarte aproape să intre direct în compartimentul motorului, însă a trecut printr-o parte a parbrizului. În acesta din urmă a lăsat doar o gaură, însă nu l-a făcut praf complet. Însă cel mai interesant este că maşina nici nu s-a mişcat din loc.

Un alt lucru curios este că proiectilul nu a explodat la contactul cu sticla blindată, ci a ieşit prin partea posterioară a caroseriei deschise. Verificându-se ulterior dacă unda de şoc şi nivelul de vibraţii a cauzat alte careva prejudicii, nu s-a găsit nimic, iar motorul său a putut fi pornit fără probleme!

Vezi experimentul până la minutul 4:05

Vezi şi: (video) Un Discovery III şi-a găsit sfârşitul în mâinile unor posesori de tanc şi lansator de grenade pentru controlul avalanşelor

Vezi şi: (video) Renumitul prezentator Jay Leno a făcut un „test drive” cu un tanc al lui Arnold Schwarzenegger

Vezi şi: (video) No comment: Un tanc a derapat şi a intrat într-un stâlp din centrul oraşului Minsk

Vezi şi: (foto/video) Humvee C-Series este noua maşina „militară” pe care o vei putea avea în propriul garaj

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/