(video) Mercedes-AMG ONE – primul automobil de producție care a mers în sub 6:30 minute pe Nürburgring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-AMG ONE a fost cea mai rapidă mașină de serie pe Nürburgring-Nordschleife din octombrie 2022 și de atunci nu a mai fost egalată. Singurul rival este ONE însuși. Acum, Maro Engel, ambasadorul mărcii Mercedes-AMG și pilot DTM, a actualizat timpul de tur.

Cu un timp măsurat și autentificat oficial de 6:29.090 minute pentru circuitul de 20,832 kilometri, hypercarul cu tehnologie F1 și-a depășit propriul record pentru vehiculele de serie cu peste cinci secunde. Acest lucru face din Mercedes-AMG ONE primul automobil stradal care a mers mai repede de 6:30 minute.

Pentru comparație, Lotus Evija X, hypercar electric de circuit de două ori mai puternic, a rulat în 6:24.047 minute.

„Acum doi ani, condițiile nu erau ideale, iar unele secțiuni ale pistei erau încă puțin umede. Știam că putem face mai mult și am vrut să demonstrăm acest lucru. Astăzi am reușit să demonstrăm potențialul maxim al AMG ONE. Mulțumesc întregii echipe de la Affalterbach pentru încrederea pe care au avut-o în mine. A fost o mare plăcere și onoare să pot conduce acest tur record cu o mașină atât de unică.”

Maro Engel

Noul record a fost setat săptămâna trecută

Pentru a atinge obiectivele înalte pe care și le-au propus a fost necesară o pregătire meticuloasă. În plus, condițiile de pe circuit trebuiau să fie ideale pentru a putea depăși obiectivul de 6:30 minute. Pe 23 septembrie 2024, la ora 18:56, la al treilea tur cronometrat, Maro Engel a atins noul record. Cu temperaturi de 15 grade Celsius (aer) și 20 de grade Celsius (asfalt), legendarul Nordschleife a fost uscat pe tot parcursul deplasărilor și a oferit o aderență perfectă.

Precum Lewis Hamilton și George Russell în weekendurile lor de curse de Formula 1, Maro Engel a trebuit, de asemenea, să utilizeze cât mai bine energia electrică a propulsorului hibrid. Acest lucru reprezintă o provocare deosebită, mai ales în cazul unui circuit cu o lungime de peste 20 km. Prin urmare, este extrem de important să se utilizeze secțiunile corecte ale pistei pentru a recupera în timpul fazelor de frânare și a stoca astfel din nou energie în baterii.

Pentru a face acest lucru, Maro Engel a utilizat sistemul EFC (Energy Flow Control) în patru trepte al AMG ONE. Și în unele cazuri a eliberat în mod deliberat acceleratorul mai devreme decât ar fi făcut-o în mod normal. În jargonul tehnic, acest lucru este cunoscut sub denumirea de “lift and coast”.

Pentru cursa record au fost selectate valorile maxime ale unghiurilor camber în cadrul toleranței de livrare. De asemenea, Maro Engel a selectat programul de conducere Race Plus. Aceasta are ca rezultat o aerodinamică activă, maximă posibilă, un reglaj strâns al șasiului, coborârea vehiculului cu 37 mm pe puntea din față și cu 30 mm pe cea din spate și, bineînțeles, putere maximă de la toate motoarele. Maro Engel a descoperit, de asemenea, un potențial suplimentar în funcționarea sistemului DRS în comparație cu prima sa cursă record.

În conformitate cu specificațiile Nürburgring 1927 GmbH & Co KG, vehiculul a fost testat și documentat de TÜV Rheinland pentru a se asigura că acesta se află în stare standard. Un notar a confirmat că deplasarea record a fost efectuată corect.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise