(video) Mercedes-Benz 300 SLR „722” intră definitiv în muzeu, însă nu înainte de a-l omagia pe Sir Stirling Moss printr-un scurtmetraj

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

„Cine te crezi? Stirling Moss?” Aceasta este ceea ce un polițist l-a întrebat pe legendarul pilot de curse britanic în urma unei manevre de depășire deosebit de „îndrăznețe” pe străzile Londrei. „Da, domnule, sunt” a fost răspunsul sincer.

Există o referință la această poveste legendară și la o serie de alte aspecte ale vieții și carierei lui Moss în „The Last Blast”, un nou scurtmetraj realizat de Mercedes-Benz Classic.

„The Last Blast” celebrează viața lui Moss, care a murit la 12 aprilie 2020 la vârsta de 90 de ani. Filmările au avut loc la sfârșitul lunii septembrie din acest an în Londra, oraşul în care a trăit mai bine de 60 de ani. Totuşi, în această locaţie, celebra mașină de curse Mercedes-Benz (W 196 S), cu legendarul său număr de pornire 722 la Mille Miglia, nu a fost condusă niciodată.

Dar, în timp ce această Săgeată Argintie este vedeta vizibilă a spectacolului, există și una invizibilă: însuși regretatul pilot de curse. Chiar în această mașină, împreună cu navigatorul Denis Jenkinson, a obținut o celebră victorie pentru Mercedes-Benz în cursa rutieră din 1955 de la Brescia la Roma și înapoi (au parcurs distanţa într-un timp record de 10 ore, 7 minute şi 48 de secunde). Și este în onoarea lui Moss faptul că motorul cu opt cilindri în linie a fost turat pentru ultima dată prin centrul Londrei, înainte ca mașina să fie retrasă, revenind la casa sa permanentă din Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Rezultatul este un film emoționant de trei minute și jumătate. Punctul de plecare al călătoriei, foarte devreme într-o duminică dimineață, este The Temple. Apoi, trece pe lângă Camerele Parlamentului, Trafalgar Square, Royal Automobile Club și hotelul The Ritz. Pe drum, „722” trece şi pe lângă ceea ce era propriul 300 SL „Gullwing” al lui Sir Stirling – mașina cu care a călătorit de la Londra la Mille Miglia în 1955.

Conducerea sa prin oraș se termină în fața casei lui Moss. Acolo, fiul său, Elliot Moss, stă în fața ușii și se uită la ceasul de la încheietura mâinii, pe care tatăl său l-a purtat mulți ani. Este exact ora 7:22, ora startului cursei Mille Miglia și motivul numărului de curse al mașinii. SLR-ul 300 se oprește pentru ultima dată, iar motorul său este oprit.

Acesta este tributul Mercedes-Benz Classic și o mulţumire post-mortem lui Sir Stirling Moss care a dedicat decenii de servicii mărcii germane. Și, de asemenea, familiei sale, pentru sprijinul neclintit pe care i l-au arătat și pentru implicarea personală în acest proiect de film cu totul special.

Câteva curiozităţi despre producţia scurtmetrajului:

  • Filmat într-o duminică dimineață cu aproximativ 50 de distributori și echipe.
  • Opt poliţişti pe motociclete au fost la datorie.
  • Au participat renumiţi consilieri de producție de la INP Media Limited și Samuelson Wylie Associates cu experiență considerabilă în filmele de acțiune de la Hollywood.
  • Echipa care a realizat imaginile aeriene cu elicopterul este cel mai bine cunoscută pentru lucrările sale pentru franciza James Bond, precum și pentru zborul sub Tower Bridge pentru filmul Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012.
  • 300 SLR a beneficiat de o pregătire specială de la Mercedes-Benz Classic pentru acest eveniment.
  • S-au obţinut permise speciale pentru mai multe camioane care au intrat în inima metropolei.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise