(video) Mercedes-Benz crește viteza maximă a sistemului său de conducere automată de nivel 3 la 95 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz introduce următoarea versiune a sistemului proprietar DRIVE PILOT pentru conducerea automatizată condiționată în Germania. Această actualizare permite condusul pe autostradă, fără intervenția șoferului, cu până la 95 km/h, anterior limita fiind de 60 km/h.

Prețul pentru DRIVE PILOT va rămâne același (începând de la 5950 de euro cu TVA inclus). Vehiculele clienților care sunt deja echipate cu DRIVE PILOT vor fi actualizate gratuit, în funcție de model prin actualizare OTA sau prin vizită la service. În ultimul caz nu vor trebui schimbate componentele vehiculului.

DRIVE PILOT va fi astfel cel mai rapid sistem de nivel 3 din lume într-un vehicul de serie.

Viteza mai mare a DRIVE PILOT oferă mult mai multe cazuri de utilizare pentru clienți. DRIVE PILOT poate fi utilizat în trafic fluent, în anumite condiții, pe banda din dreapta a unei autostrăzi, în timp ce urmărește un vehicul din față. Opțiunea disponibilă anterior de a utiliza sistemul în condiții de trafic dens și în ambuteiaje pe autostrăzi adecvate va rămâne.

În timpul conducerii automate condiționate, sarcina de conducere poate fi transferată sistemului, permițând clienților să își folosească timpul mai eficient. Aceștia pot alege să se angajeze în anumite activități secundare, cum ar fi lucrul, navigarea pe internet, vizionarea programelor TV sau chiar difuzarea unui film prin intermediul unor servicii precum RIDEVU by Sony Pictures Entertainment. Această ultimă completare a portofoliului de aplicații Mercedes-Benz este acum disponibilă pentru clienții anumitor modele de pe anumite piețe.

Arhitectura redundantă a sistemelor asigură siguranță

Mercedes-Benz se bazează pe arhitectura redundantă a sistemelor pentru DRIVE PILOT. Aceasta înseamnă că sistemele vitale precum direcția, frânarea și sistemul electric de bord sunt redundante din punct de vedere funcțional pentru a asigura manevrabilitatea în cazul rar în care unul dintre aceste sisteme cedează. Aceste redundanțe contribuie la asigurarea unei predări sigure către șofer.

Camere video, radare, senzori cu ultrasunete și un LiDAR sunt utilizate pentru a percepe mediul înconjurător al autovehiculului și prelucrate în timp real la bord. Datorită unui sistem de poziționare de înaltă precizie, un Mercedes-Benz echipat cu DRIVE PILOT își poate determina locația exactă cu o precizie de câțiva centimetri. Localizarea se realizează prin solicitarea de către autovehicul a poziției de la toate sistemele de sateliți disponibile.

DRIVE PILOT calculează poziția autovehiculului pe baza datelor primite de la diferitele sisteme de sateliți. În plus, o hartă HD extrem de detaliată și actualizată în permanență oferă o imagine tridimensională a străzilor și a împrejurimilor – toate acestea fiind importante pentru siguranța condusului condiționat automatizat.

Mercedes-Benz crește viteza maximă a sistemului său de conducere automată de nivel 3 la 95 km/h

Pașii următori în conducerea condiționată automatizată

Dezvoltarea la Mercedes-Benz progresează într-un ritm rapid pentru a permite în viitor viteze și mai mari și timpi de predare mai lungi. În Germania, viteza maximă permisă pentru conducerea automată condiționată este în prezent de 130 km/h. Mercedes-Benz își propune să atingă acest prag până la sfârșitul deceniului, urmând o abordare pas cu pas axată pe siguranță. Activitățile de cercetare și dezvoltare iau în considerare și aspectele sociale și etice.

De exemplu, Mercedes-Benz a dezvoltat deja semnalizatoare speciale turcoaz pentru conducerea automatizată condiționată (pe baza recomandării SAE J3134) care indică starea de funcționare a DRIVE PILOT. Compania consideră că este important să semnaleze celorlalți participanți la trafic că funcția de conducere automată condiționată este activată. Statele americane Nevada și California au acordat deja derogări pentru această tehnologie.

Testele sunt în curs de desfășurare, iar primele rezultate par, așa cum era de așteptat, foarte promițătoare. Luminile de semnalizare turcoaz sunt integrate în faruri și stopuri, precum și în cele două oglinzi retrovizoare ale vehiculelor de testare Mercedes-Benz.

În Germania, nu există un cadru legal pentru această tehnologie. Mercedes-Benz intenționează să adapteze arhitectura sistemului DRIVE PILOT în conformitate cu standardele definite, pe măsură ce acestea evoluează.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise