(video) Michael Jordan – colecționar de mașini rare! Unicul Pininfarina Battista Targamerica tot la el a ajuns

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

S-a aflat cine este proprietarul a ceea ce se numește: primul hypercar electric din lume cu o caroserie făcută la comandă. Celebrul Michael Jordan e cel care deține unicul Pininfarina Battista Targamerica. Mașina a fost prezentată în august în cadrul Monterey Car Week.

La momentul premierei, compania a indicat că mașina a fost comandată de un renumit colecționar de mașini și actual proprietar de Battista. Echipa de design a colaborat îndeaproape cu el pentru a inspira și a crea o listă extinsă de personalizări care îl ajută să iasă în evidență ca design unic și declarație tehnică.

Battista Targamerica prezintă o schemă izbitoare de culori argintii și albastre, împreună cu o reproiectare meticuloasă a caroseriei pentru a se potrivi profilului fără acoperiș. Artizanii au realizat ceva cu adevărat special – primul hypercar electric decapotabil proiectat special în funcție de specificațiile clientului exigent.

Pininfarina Battista există doar în calitate de coupe. Acest exemplar este primul decapotabil și va fi singurul în stil targa, dar fără un acoperiș detașabil. Multe detalii au fost inspirate de una dintre cele mai faimoase mașini unicat proiectate de Pininfarina – Ferrari Testarossa Spider din 1986, creat pentru Gianni Agnelli pentru a marca cei 20 de ani ai săi ca președinte al FIAT.

Modelul unicat a fost comandat în cadrul Monterey Car Week 2023, dezvoltarea acestei capodopere, de la concepție până la livrare, durând exact un an. Conține mai multe elemente personale pentru client, care fac referire la viața și realizările acestuia.

Caracteristici cheie:

  • O caracteristică unică este suportul pentru trabucuri și humidorul, un element complet personalizat, construit direct în cabină, între cele două scaune. Această vitrină din aluminiu și sticlă personalizată poate conține până la trei trabucuri, fiind iluminată pentru a se potrivi cu nuanțele corespunzătoare celor cinci moduri de condus: Calma, Pura, Energica, Furiosa și Carattere, care sunt Verde, Iconica Blu, Portocaliu, Roșu și, respectiv, Galben.
  • În concordanță cu raritatea vehiculului, păstrând în același timp elementele semnate Automobili Pininfarina, exteriorul este livrat într-un argintiu pur, izbitor, Argento Liquido Gloss, detaliat cu accente Iconica Blu Gloss. Aripile inferioare din spate sunt finisate manual.
  • Aspectul exterior este completat de jantele unice din aliaj cu cinci spițe, lustruite ceramic, cu capace centrale din aluminiu anodizat negru contrastant. Acestea sunt completate de pachetul brushed and anodised jewellery pack, cu plăcuțe de uși unicat personalizate.
  • La interior, Battista Targamerica este tapițat cu piele suplă de culoare maro, cu un volan și o planșă de bord din piele neagră contrastantă. Tetierele sunt personalizate, având logoul “F” în relief, alături de decoruri unice și detalii de design specifice proprietarului.
  • De asemenea a fost specificat un set de bagaje personalizat, finisat în aceeași piele maro și având imprimate o siluetă Battista Targamerica.
  • La capitol tehnic nu s-a intervenit cumva: patru motoare electrice independente (1900 CP/2340 Nm) și o baterie litiu-ion de 120 kWh. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde și are o viteză maximă de peste 300 km/h.

Nu cunoaștem câte milioane s-au achitat pentru mașină, însă știm statura fostului star de baschet, în vârstă de 61 de ani – 1.98 metri.

Vezi și: (video) Hennessey măreşte tirajul lui Venom F5 cu o versiune pe care o deţine şi Michael Jordan

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise