(video) Michelin începe să folosească mai multe deşeuri în producţia de anvelope. Iată rețeta

Michelin și-a anunțat angajamentul de a face procesul de producţie al anvelopelor 100% ecologic până în anul 2050. Pentru aceasta, pentru fabricarea lor se planifică nu doar a fi utilizat plasticul reciclat, ci și biomasă (deșeuri din lemn, coji de orez, paie de porumb, etc).

https://www.youtube.com/watch?v=wCkHrmBWNwQ

Biomasa va deveni principala sursă de butadienă, care la rândul său este o componentă cheie a cauciucurilor sintetice utilizate de Michelin. Compania produce acum butadienă din petrol, iar conform unei analize a National Geographic o anvelopă medie de pe piaţă este formată din cauciucuri sintetice în proporție de 24%.

De asemenea, este planificată utilizarea în lanțul tehnologic a substanțelor extrase din deșeurile din plastic – de exemplu, ambalaje sau sticle PET.

În cele din urmă, Michelin va intensifica în sine tehnologiile de reciclare a anvelopelor uzate. Compania va extrage din acestea, de exemplu, negru de fum. În acest scop, Michelin va construi prima fabrică de reciclare în parteneriat cu compania suedeză Enviro, care a creat o tehnologie pentru obținerea componentelor necesare din anvelopele vechi şi uzate.

Peste 30 de milioane de dolari sunt planificaţi să fie investiți în întreprindere, care va fi dată în exploatare în Chile în 2023. Fabrica va putea prelucra până la 30.000 de tone de anvelope de dimensiuni mari pe an.

https://youtu.be/Dp3kBOnBVeE

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-anvelopele-uzate-vor-putea-fi-reutilizate-de-mai-multe-ori-iata-ce-propune-michelin/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/