(video) Microbuzele firmei Local Motors vor merge prin Las-Vegas, Florida şi Danemarca

Compania americană Local Motors a prezentat un autobuz compact şi electric numit Olli. Acesta poate lua până la 12 oameni la bord şi nu are nevoie de şofer pentru a se deplasa.

Până la sfârşitul acestui an, o astfel de maşină va apărea pe străzile din oraşul Las-Vegas, alte două în statul Florida şi tocmai 4 unităţi vor trece oceanul şi vor ajunge în Danemarca.

Microbuzele sunt propulsate de un motor electric care generează 40 de cai putere şi 125 Nm de cuplu. Viteza maximă este egală cu 20 de km/h. Cu un singur plin de energie se poate parcurge până la 50 de km.

Reprezentanţii companiei spun că astfel de vehicule au nevoie de reîncărcări dese, însă consideră autonomia pe care o au în prezent destulă pentru a se deplasa, de exemplu, în complexuri universitare sau oraşe mici.

Autobuzul a fost dezvoltat de Local Motors în mod individual. Acesta lucrează cu ajutorul super calculatorului IBM Watson, dotat cu inteligenţă artificială şi care este capabil să răspundă la întrebări. Pasagerii îi vor putea acorda întrebări despre itinerar sau modul în care funcţionează Olli.

Microbuzul se deplasează cu ajutorul autopilotului, având un itinerar stabilit şi calculat din timp. Acesta se orientează datorită unui telemetru optic LiDAR, alături de alţi senzori.

Vezi şi: (video) Revoluţie în transport. Până în 2030 își doresc o sumedenie de mașini autopilotate

În prezent, singurul Olli lucrează în oraşul american Maryland, acolo unde este supravegheat de un om.

Firma Local Motors a atras atenţia publicului în 201, atunci când a prezentat prima maşină din lume imprimată 3D. În 2015, la Salonul Auto de la Detroit, a fost prezentată şi altă maşină a cărei şasiu, caroserie, scaune, panou de bord şi consolă centrală, de asemenea au fost imprimate 3D.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/