(video) Miliardarul Bill Gates şi-a cumpărat primul său electromobil şi a spus ceva ce l-a supărat pe Elon Musk

Miliardarul Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la $113.1 miliarde, și-a cumpărat prima mașină electrică şi aceasta este un nou Porsche Taycan, spre surprinderea multora!

Într-un interviu recent cu celebrul vlogger Marques Brownlee, el a numit mașinile electrice “cea mai plină de speranţă” tehnologie verde, dar s-a plâns de reparațiile costisitoare şi autonomie.

Gates a mărturisit că pentru prima dată în viaţă şi-a adus în garaj un automobil electric şi alegerea finală a căzut pe noul Porsche Taycan, model pe care l-am văzut şi noi recent în cadrul unui eveniment exclusiv, organizat în Republica Cehă.

“Am cumpărat recent un Porsche Taycan… Este foarte, foarte fain. Aceasta este prima mea mașină electrică și chiar primesc satisfacţie în a o conduce”.

Totuşi, el a recunoscut că mașinile electrice au dezavantaje – de exemplu, incapacitatea lor de a se deplasa mult timp fără reîncărcare și faptul că încărcarea unei mașini electrice poate fi o problemă, dacă ar fi de comparat cu cât de ușor este de umplut un rezervor cu carburant. De asemenea, preţul lor de start încă este destul de ridicat pentru a deveni populare.

“Benzina este o energie foarte concentrată. De 30 de ori mai concentrată decât bateriile cu litiu”, a explicat miliardarul.

În plus, Gates a remarcat costul reparațiilor, care, odată cu achiziționarea unui automobil marca Porsche, poate crește de mai multe ori: “Dacă reparaţia unei oglinzi retrovizoare costa înainte cam 100 de dolari, în prezent a ajuns să coste aproximativ 1.500 de dolari”.

Cu toate acestea, miliardarul consideră că, dintre toate tehnologiile ecologice, mașinile electrice sunt cele mai pline de speranţă: “Toate companiile auto, inclusiv unele noi, se îndreaptă către vehicule electrice foarte repede”, a spus el, adăugând că reducerea prețurilor este importantă pentru popularizarea noilor tehnologii.

În contextul celor spuse, fondatorul Tesla, Elon Musk, l-a criticat pe Bill Gates pentru recentul său interviu în care a vorbit despre cumpărarea unei mașini electrice marca și despre atitudinea sa față de mașinile electrice în general.

Acest interviu a fost discutat ulterior în mod activ în spaţiul online. Unul dintre utilizatorii de Twitter și-a exprimat nedumerirea cu privire la astfel de declaraţii și i-a dat un tag lui Elon Musk în speranţa că el va comenta:

“Este ciudat de ce Bill Gates a decis să cumpere un Taycan, dar nu o Tesla. Am fost supărat când Bill a vorbit despre îngrijorare cu privire la autonomie. În 99% din cazuri, atunci când mergeți la serviciu și înapoi, conduceți mai puțin de 200 de mile (322 de km) și nu este necesar să vă petreceți timpul personal aşteptând încărcarea. Sunt supărat pentru că mulți vor vedea acest interviu, îl vor crede pe cuvânt pe Gates şi nu se vor mai gândi să cumpere o maşină electrică. De ce? Pentru că Bill Gates este un tip foarte smart!”.

Elon Musk a reacţionat la acest comentariu, răspunzând: “Sincer vorbind, conversațiile mele cu Gates sunt o dezamăgire totală”.

Întâmplător sau nu, dar a doua zi după publicarea acestui interviu, Elon Musk a postat pe pagina sa următorul anunţ despre autonomia sporită a liftback-ului Model S:

Tesla Model S estimated EPA range is now above 390 miles or ~630 km https://t.co/sNFzIkuJpC

— Elon Musk (@elonmusk) February 15, 2020

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

Elon Musk se teme de Porsche Taycan? Tesla îi adaugă lui Model S încă 50 de CP printr-un update

(video) Premieră: Noul Porsche Taycan 4S – deocamdată cea mai autonomă versiune și semnificativ mai accesibilă

Cmentariile sunt închise