(video) Milioane de lei s-au dus pe apa sâmbetei. Marcajele aplicate recent pe străzi din Chişinău, deja dispărute

Nu a ţinut nici până la prima ninsoare măcar. Marcajul rutier a dispărut de pe unele străzi din Chişinău la doar câteva luni după aplicare.

Un exemplu este cel de culoare galbenă care a fost aplicat în luna mai pe strada Puşkin pentru a delimita deocamdată singura bandă pentru transport public din oraş. Acum, benzile nici nu se mai văd. Vopseaua s-a şters, iar şoferii se orientează doar după indicatoarele rutiere.

Anul trecut, aplicarea marcajului în Capitală a început la sfârşitul lunii aprilie. Autorităţile au cumpărat 70 de tone de vopsea din Bulgaria pentru care au plătit 13 milioane de lei. Responsabilii spun că vopseaua ar fi bună, lucru confirmat şi de testele de laborator. Problema ar fi de fapt alta.

“Nu reuşim să aplicăm marcajul rutier de două ori pe an, deoarece activăm cu patru mecanisme, două pentru marcaj longitudinal şi două pentru treceri de pietoni. Acestea sunt din anii 2003, 2006, dacă nu mă înşel, adică sunt uzate”, a spus Sergiu Tomiţă, şeful interimar al întreprinderii Exdrupo, pentru Publika TV.

Anul acesta, regia Exdrupo va mai cumpăra două utilaje. În 2021, pentru aplicarea marcajului rutier şi a indicatoarelor pe drumuri sunt prevăzute alte 30 de milioane de lei! Licitaţia pentru cumpărarea vopselei va fi anunţată luna aceasta, iar lucrările ar trebui să înceapă cel târziu în martie.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/