(video) ZF a dezvoltat şi arată avantajul unor roţi de maşină care pot întoarce până la un unghi de 80 de grade

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ZF, un producător german de piese auto, cunoscut în principal pentru cutiile sale de viteze destul de fiabile, a dezvăluit că a dezvoltat un neobișnuit sistem de direcție care permite roților din față să întoarcă la stânga sau la dreapta până la un unghi impunător de 80 de grade!

Soluţia ar putea face mai uşoară, de exemplu, parcarea în spații înguste, însă implementarea tehnologiei pe mașinile produse în serie este încă departe.

Sistemul a fost numit ZF Easyturn. Braţele modificate ale suspensiilor frontale nu necesită intervenții şi la suportul de direcție pentru a crește unghiul de virare. În același timp, însă, conceptul companiei nu prevede utilizarea articulațiilor cu viteză unghiulară egală și, aparent, este orientat pentru a fi montat, deocamdată, pe modele de maşini cu tracțiune spate.

Compania nu a regândit încă schema dezvoltată pentru aplicarea sa practică. La moment noile elemente de suspensie iau locul celor tradiționale care ranforsează şi cadrul caroseriei, ocupând şi spațiu în compartimentul motorului. 

Într-o următoare generaţie, sistemul ar putea include un limitator electronic de unghi, care să permită întoarcerea roţilor în unghiuri extreme doar la viteze de parcare. Iar pentru maşini cu tracţiune faţă ar putea fi folosite mici motoare electrice dedicate în loc de ansambluri mecanice multi-braţ.

ZF și-a demonstrat conceptul pe un BMW i3, acesta fiind un electromobil cu tracţiune spate.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise