(video) Mobilitatea electrică ajunge şi în transportul aerian! DHL şi-a comandat 12 avioane de la Eviation

DHL Express, cel mai mare furnizor mondial de servicii expres şi unitatea grupului logistic german Deutsche Post, a anunţat acum câteva ore că a comandat de la Eviation, un tânăr producător global de avioane electrice din Seattle (cu fondatori israelieni), un lot de 12 avioane Alice eCargo.

Astfel, cele două companii scriu un nou capitol în istoria aviației, DHL intenţionând să-şi facă şi prima rețea de transport aerian marfar electric din lume.

Cu acest angajament, DHL își propune să creeze o rețea electrică de neegalat și să facă un pas de pionierat într-un viitor aviatic durabil. Eviation Alice este deocamdată cel mai mare avion din lume complet electric (17.09 x 18 x 3.84 metri), care permite companiilor aeriene – atât marfare, cât și de pasageri – să opereze o flotă cu emisii zero.

Eviation se așteaptă să livreze primul avion cargo către DHL în 2024. Modelul Alice poate fi operat şi cu un singur pilot, putând lua la bord aproximativ 1.200 de kg (ori nouă pasageri). Va avea nevoie de 30 de minute sau mai puțin pentru încărcare pentru o oră de zbor și va avea o autonomie maximă de 815 km. Astfel, Alice va putea opera în toate mediile deservite în prezent de avioane cu piston și turbină, pe teritoriul unei ţări sau a unei regiuni.

Cele două motoarele electrice avansate ale Alice au mai puține piese mobile, fiind astfel mai mare fiabilitatea și mai reduse costurile de întreținere. Sunt de model magniX 650 şi produc fiecare câte 640 kW (870 CP). Software-ul său de operare monitorizează constant performanța zborului pentru a asigura o eficiență optimă. Viteza maximă se ridică la puţin peste 400 de km/h, iar altitudinea maximă la care poate urca este de aproximativ 10 km.

Aeronava este ideală pentru rutele de alimentare și necesită mai puține investiții în infrastructura stației. Alice poate fi încărcat în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare a mărfurilor, asigurând timpi de răspuns rapid, care mențin programele strânse ale DHL Express.

Aeronavele electrice ale Eviation sunt pe drumul cel bun, primul zbor de teste fiind programat la sfârșitul acestui an. Apropo, primul cumpărător pentru Alice a fost Cape Air, o companie aeriană regională care deservește nord-estul SUA, precum și Caraibe.

*Cifrele indicate în articol sunt preliminare şi pot suferi modificări până la startul producţiei (în afară de cele legate de putere şi sarcină).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/