(video) Modalitatea sigură de transportare și fixare corectă a pasagerilor minori în maşină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Și în trafic, ca și oriunde, cel mai mare trebuie să îl protejeze pe cel mai mic! Părinți, vă reamintim modalitatea sigură de transportare și fixare corectă a micuțului pasager!

Poliţia reaminteşte despre modalitatea sigură de transportare și fixare corectă a pasagerilor minori, în contextul accidentelor din ultima perioadă care au implicat copii şi care au fost fatale pentru unii dintre ei.

Utilizând un sistem de reținere corespunzător pentru copilul tău, sporești cu 70% șansa de supraviețuire a acestuia în cazul unui accident rutier. Cea mai sigură metodă de transportare este scaunul auto corespunzător înălțimii și greutății acestuia, instalat corect în unitatea de transport!

Scaunele auto pentru copii sunt împărțite în patru grupe. Fiecare dintre ele ține cont de particularitățile categoriei de vârstă:

  • Grupa 0 și 0+ (“scoicile” sau coșulețele) – sunt dedicate nou-născuților sau bebelușilor cu greutatea care variază între 0–13 kg. Acest tip este recomandat în primele luni de viață, protejând mai bine coloana vertebrală a micuților. Se poziționează cu spatele spre direcția de mers.
  • Grupa 1 – concepute pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 9-18 kg. Acest tip de scaune au centuri proprii de siguranță integrate, ceea ce sporește gradul de protecție al copilului în cazul unui impact și se poziționează cu fața spre direcția de mers.
  • Grupa 2 (scaun booster cu spătar) – recomandate copiilor cu greutatea cuprinsă între 15-36 kg. Nu au centuri integrate, iar la fixarea copilului se folosește centura de siguranță a mașinii, care se fixează peste scaun și copil.
  • Grupa 3 (scaun booster fără spătar, pernă de înălțare) – recomandate copiilor cu greutatea cuprinsă între 25-36 kg. Acestea nu au centuri integrate și un spătar, motiv pentru care se utilizează centura de siguranță a mașinii, care se fixează peste scaun și copil.

Conform legislației în vigoare, transportarea copiilor cu vârstă de până la 12 ani pe bancheta din față este interzisă, deoarece airbagurile din dotarea automobilelor pot ucide sau trauma copiii în caz de impact. Cel mai sigur loc este bancheta din spate!

NU UITA – centura de siguranță și scaunul special pentru copii salvează vieți!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/