(video) Moldova: Noi autovehicule pentru examenele auto şi, în premieră, femei în rol de examinator

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La sediul Secției calificare a conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) a avut loc transmiterea oficială a 12 autovehicule noi, de model Skoda Scala, destinate procesului de examinare la proba practică, categoria B. Valoarea totală a achiziției făcute este 3.6 milioane de lei.

Alte şase automobile marca Dacia au completat flota la începutul acestui an. Din cele 18, doar trei sunt dotate cu o cutie de viteze automată.

Încă o noutate anunțată: printre examinatori se vor regăsi, în premieră, şi femei!

În contextul aducerii în concordanță a permisului național cu standardele europene, începând cu 01.01.2022, cerințele privind parametrii tehnici ai vehiculelor, utilizate de către ASP în procesul de examinare, au fost armonizate la prevederile Directivei Parlamentului și Consiliului Uniunii Europene.

Astfel, Agenția Servici Publice a planificat pentru anul 2023 achiziționarea a încă 33 de autovehicule noi şi moderne pentru toate categoriile de examinare (inclusiv C şi D), cu o valoare totală de circa 29 milioane de lei.

În prezent, cele 11 secții de calificare a conducătorilor auto ale Agenției Servicii Publice dispun de un parc de 77 de autovehicule pentru examinare, ceea ce este insuficient pentru numărul mare de solicitanți de a obține un permis de conducere.

Odată cu modernizarea infrastructurii ASP și aplicarea noilor prevederi ale Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, puse în aplicare începând cu 10 mai 2022, timpul de așteptare pentru a susține examenul de calificare auto s-a micșorat de la 60 de zile, cum era anterior, la circa două săptămâni (în regim obișnuit) și câteva zile (în regim de urgență).

Pe parcursul anului 2021 în subdiviziunile specializate ale ASP pentru prestarea serviciilor de examinare s-au adresat 74.695 persoane, iar de la începutul anului 2022 – 66.028 persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata