(video) Monterey Car Week 2024: Premieră mondială – Noul Porsche 911 Turbo 50 Years

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă serie specială de mașini de la Porsche înseamnă o nouă mașină de colecție în garajele entuziaștilor. Pentru Monterey Car Week 2024 s-a pregătit noul Porsche 911 Turbo 50 Years. Automobilul exclusivist aniversar va exista în 1974 de exemplare, onorând anul în care a debutat primul 911 Turbo.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Grafica standard a vinilului lateral este o aluzie la cea de pe Porsche 911 RSR Turbo prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în 1973, el însuși un precursor al modelului 911 Turbo. Este finisată în nuanța Turbonite, exclusivă pentru modelele Porsche Turbo, care își face aici prima apariție pe un 911.
    • Turbonite este, de asemenea, utilizat pentru incrustațiile din capacul motorului, capacul rezervorului de combustibil și în emblema Porsche. De asemenea, este folosită ca o culoare contrastantă în emblema Turbo 50.
  • O altă referință istorică este utilizarea culorii gri antracit pe aripile posterioare, pe șorțul din spate, pe baza oglinzilor și pe ornamentele admisiilor de aer.
  • O insignă de pe grila capacului motorului din spate prezintă o pictogramă a unui turbocompresor și anii 1974-2024.
  • Atunci când portiera este deschisă, proiectorul LED proiectează imaginea unui turbocompresor pe solul de lângă mașină.
  • Automobilul este echipat standard cu jantele 911 Turbo S Exclusive Design în culoarea Turbonite.
Porsche 911 Turbo 50 Years

Interior

  • Ca un tribut exclusiv adus primelor modele Porsche 911 Turbo, iconicul tartan McKenzie împodobește panourile centrale ale scaunelor și panourile interioare ale ușilor.
  • Contrastele suplimentare în Turbonite diferențiază și mai mult mașina de modelul de serie obișnuit. În același timp, un logo Turbo 50 iluminat apare în pragurile ușilor, finisate în aluminiu periat negru. Sigla este brodată pe tetierele scaunelor sport adaptive Plus. Există, de asemenea, un logo Turbo 50 pe spătarul scaunului posterior stâng.
  • Deasupra torpedoului se află o placă aniversară din aluminiu, care poartă atât logoul Turbo 50, cât și numărul individual al ediției limitate a mașinii sport. Montanții A, parasolarele și tavanul sunt tapițate în Race-Tex perforat. Un ceas analogic Porsche Design Subsecond cu un design special Turbo 50 împodobește planșa de bord.
Porsche 911 Turbo 50 Years

Heritage Package pentru mai multă personalizare

  • Pachetul opțional 50 Years of Turbo Heritage Design Package aduce numeroase caracteristici suplimentare exclusive de design și echipare care amintesc de modelele 911 Turbo din anii 1970.
    • Culoarea de bază este Aventurine Green Metallic. Alternativ, sunt disponibile atât culorile standard 911, cât și culorile programului Paint to Sample.
    • O grafică decorativă de înaltă calitate în alb satinat se poate aplica pe lateral: acadeaua cu numere de mașină selectabile individual între 0 și 99, logoul Turbo 50 și un logo Porsche. La dorință, niciuna nu poate fi aplicată.
    • Stema istorică Porsche din 1964 este utilizată pe capotă, precum și pe capacele centrale ale jantelor Sport Classic, vopsite în Brilliant Silver și alb satinat.
    • Logourile posterioare Turbo 50 și Porsche sunt în culoarea Gold.
    • Tapițeria planșei de bord, torpedoul și incrustațiile spătarului scaunelor sunt acoperite cu tartanul în textură clasică.
    • Stema istorică Porsche este montată pe volan, în timp ce compartimentul de depozitare al consolei centrale poartă logoul Porsche Exclusive Manufaktur reliefat în piele.
    • Cadranele din instrumentarul de bord și ceasul Sport Chrono din pachetul Heritage Design sunt finisate în verde.
Porsche 911 Turbo 50 Years

Ceas exclusiv drept bonus

  • În exclusivitate pentru proprietarii modelului 911 Turbo 50 Years, Porsche Design Timepieces lansează un ceas special, ca un omagiu adus modelului aniversar. Cronograful 911 Turbo 50 Years este echipat cu Porsche Design WERK 01.200 certificat COSC, cu funcție flyback. Ca și vehiculul, ceasul este limitat la 1974 de unități și combină designul clasic cu tehnologia modernă. Cronograful din titan este, de asemenea, disponibil într-o versiune specială împreună cu Heritage Design Package.

Baza mașinii este un 911 Turbo S, aflat în producție din 2019 (650 CP/800 Nm), deși ar fi fost fain să debuteze odată cu facelift-ul… Un sistem de evacuare sport cu țevi de eșapament negre este oferit standard. Suspensia sport PASM cu 10 mm mai joasă și sistemul de ridicare a punții frontale, farurile LED Matrix cu PDLS Plus și frânele PCCB cu etrieri negri, sunt la fel standard.

Prețul mașinii în Germania este de minimum 274.000 de euro. Livrările vor începe din toamnă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise