(video) Monterey Car Week 2024: Tuthill GT ONE – tribut pentru Porsche 911 GT1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un supercar exotic de la Pebble Beach Concours d’Elegance. Creația aparține companiei britanice Tuthill Porsche, care la sfârșitul anilor ’70 a fost organizată de pilotul Francis Tuthill, care și-a început cariera cu participarea în maratonul Londra-Sydney în 1977. Inițial, compania sa a fost angajată în pregătirea mașinilor de curse Porsche, după care s-a implicat în tuning și restaurări de modele stradale ale mărcii.

În 2022 a prezentat primul său restomod pe baza clasicului Porsche 911. Dar cel mai recent proiect – Tuthill GT ONE – s-a dovedit a fi cea mai dificilă provocare.

Acest supercar este în mod vădit un tribut adus modelului Porsche 911 GT1 din anii ’90, care a fost proiectat inițial pentru cursele din clasa GT1. Doar 25 de mașini stradale au fost produse conform normelor de omologare. Aceste coupeuri cu motor central (544 CP) aveau foarte puține în comun cu seria 911 – doar suspensia frontală de la modelul 993 și echipamentul de iluminare. Și dacă primele exemplare arătau ca mașinile din seria 993, cele mai recente au fost realizate deja în stilul generației 996.

Cei de la Tuthill Porsche a luat ca punct de plecare prima interpretare GT1 cu faruri rotunde și o singură bandă de stopuri. Cu toate acestea, nu există o unificare directă a mașinilor. În plus, dezvoltatorii dau asigurări că GT ONE este construit de la zero și nu are la bază vreun Porsche rulat. Ei chiar l-au angajat pe designerul Florian Flatau, care a lucrat anterior pentru Audi, Singer și Lucid, iar acum are propriul studio Flatau Design în California.

Caracteristici cheie:

  • Supercarul are un șasiu original cu suspensie de tip pushrod, cu brațe duble și amortizoare dispuse orizontal. Caroseria este un cadru spațial cu panouri articulate din fibră de carbon. Frânele carbon-ceramice sunt montate standard.
  • Exemplarul demonstrat publicului este într-o specificație stradală, însă opțional poate fi comandată o ”îmbrăcăminte” mai aerodinamică pentru utilizare pe circuite.
  • Un boxer cu șase cilindri și volum de 4.0 litri este montat în interiorul ampatamentului, cu volantă în spate. Acest motor este o evoluție a celui de 3.1 litri de pe 911K, dezvoltat de Swindon Powertrain din Marea Britanie, pe care Tuthill Porsche îl pune în restomod-urile sale.
    • În versiunea natural aspirată produce aproximativ 500 CP, iar în cea turbo – aproape 600 CP.
  • GT ONE are doar tracțiune spate, iar cutia de viteze este situată în consola spate a mașinii. Pe acest prim exemplar este un soi de PDK cu șapte trepte și dublu ambreiaj, deși clienții vor putea comanda și o cutie mecanică.
  • Frânele sunt personalizate, iar eșapamentul este din Inconel.
  • Interiorul supercarului este proiectat de la zero și numai în termeni generali se aseamănă cu cel dintr-un Porsche 911. Există ornamente bogate și un panou de bord digital, dar fără sistem multimedia. Totul într-un minimalism estetic pentru a păstra greutatea totală la 1200 kg.

Nici caracteristicile dinamice, nici prețul nu se cunosc deocamdată. Se afirmă că numai 22 de exemplare vor fi vândute. Sunt necesare peste 3500 de ore de muncă pentru a face unul cu tot cu opțiunile de personalizare.

Vezi și: (video) Monterey Car Week 2024: Premieră mondială – Kalmar 9X9 e o reinterpretare a lui Porsche 959

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise