(video) Motivul pentru care în intersecțiile din Chişinău nu trebuie să te pornești rapid de la semafor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova se întâmplă să aibă loc accidente din cel puţin trei motive principale: din cauza încălcării regulilor de circulaţie, din neatenție sau “din întâmplare”. Acest din urmă motiv poate fi privit cu o anumită doză de scepticism, însă la baza sa stau de regulă combinații de circumstanțe care nu neapărat presupun neatenţie sau încălcarea RCR. Totuşi, accidentele produse la întâmplare pot fi în cele mai multe cazuri evitate.

Situaţia care s-a înregistrat în seara zilei de ieri în intersecția bd. Ştefan cel Mare cu strada Vasile Alecsandri putea să nu se întâmple? Desigur că putea! Deteriorarea celor două automobile putea fi evitată. Blocajul în trafic şi nervii la fel. Însă timpul nu mai poate fi dat înapoi, iar nouă nu ne rămâne decât să luăm lecţii.

Unii ştiu că sistemul de semafoare din Chişinău nu este sincronizat ideal 100% şi timpii de expirare/includere a unui semnal luminos variază, deşi nu semnificativ, motiv pentru care şoferii se orientează diferit.

Cel mai probabil taximetristul a trecut la roşu (însă de ce ar face asta într-o intersecţie care nu e goală?), însă nu se exclude că şi-a propus să finiseze deplasarea în intersecţie în ultima clipă de galben intermitent, micșorând totuşi viteza ca măsură de precauţie când a intrat în aceasta. De cealaltă parte şoferul din Audi a demarat în trombă când a văzut verde şi a urmat ce a urmat.

VIDEO: facebook.com/djnad.nadea

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise