(video) München 2021: Premieră – Noul Mercedes-Benz EQE

Încă o maşină care a debutat aseară în premieră în cadrul Mercedes Media Night şi astăzi la Salonul Auto Internaţional de la München este noul model electric Mercedes-Benz EQE! Privit fiind ne putem da seama foarte uşor că este un frate mai mic al lui EQS şi, conform poziţionării în gamă, va fi respectiv ceva mai accesibil!

Caracteristici cheie:

 • Conform ideologiei este clar că avem în faţa noastră un fel de E-Class electric. Numele-i de cod este V295.
 • Deşi are o formă a caroseriei similară cu cea a lui EQS, noul EQE diferă de acesta doar prin faruri cu lumini de zi integrate şi fără o bandă LED ce le leagă, intervenții minore în stopuri şi cam atât!
 • Ca şi în cazul lui EQS, va exista o specificaţie AMG Line ce va aduce bare de protecţie ceva mai agresive decât cele standard. Jantele îi pot măsura între 19 şi 21 de inci.
 • Deşi au o formă generală comună noul EQE este un sedan! Spre deosebire de EQS, care este un fastback, noutatea dispune de un capac separat al portbagajului, unul care nu se deschide cu tot cu lunetă. Volumul portbagajului îi este de 430 litri.
 • În ceea ce privește dimensiunile externe, Mercedes-Benz spune că acesta este comparabil cu CLS. Măsoară modelul 4.946 x 1.961 x 1.512 x 3.120 mm! Dimensiunile sunt în mare măsură similare cu ale unui E-Class actual, însă ampatamentul îi este semnificativ mai mare – plus 181 mm (-90 mm faţă de EQS)!
 • Ampatamentul mai mare se simte în mod clar în cabină: spaţiul pentru umerii pasagerilor este mai mare cu 27 mm pe lăţime, lungimea sa generală este mai mare cu 80 mm, iar scaunele sunt montate într-o poziţie mai înaltă cu 65 de mm comparativ cu situaţia dintr-un E-Class, asta deoarece sub cabină se află bateria.
 • Echipamentul şi dotările celor două modele sunt practic identice, însă există şi unele diferențe. Un exemplu este lipsa unor scaune reglabile electric şi ventilate pentru pasagerii din al doilea rând.
 • Opţional şi pentru EQE, pe lângă head-up display cu realitate augmentată, este noul MBUX Hyperscreen, care este similar în dimensiuni şi hardware cu cel de pe EQS. Acesta combină un panou de bord de 12.3 inci, un monitor pentru sistemul multimedia de 17.7 inci şi un al treilea ecran de 12.3 inci. În echipare de bază există doar un panou de bord şi un monitor vertical pe centru.
 • Alte opţiuni transferate de pe EQS sunt portierele frontale acţionate electric, farurile DIGITAL LIGHT, ENERGIZING AIR CONTROL Plus cu un filtru HEPA performant, etc.
 • Şi noul EQE stă pe baza platformei MEA (Modular Electric Architecture), însă opţională pentru el este atât suspensia pneumatică activă AIRMATIC, cât şi sistemul de direcţie pe puntea din spate. Standard are o suspensie cu arcuri, cu o construcţie cu patru braţe pe puntea din faţă şi una multi-link pe cea din spate.
 • Este anunțată pentru moment doar o singură motorizare – EQE 350 – un singur motor electric ce produce 292 CP şi 530 Nm + tracţiune spate respectiv. Bateria disponibilă are o capacitate de 90 kWh şi poate asigura o autonomie de până la 660 km (WLTP, în funcţie de stilul de condus). Încărcătorul de bord este de 22 kW (opţional), iar puterea maximă de încărcare este limitată la 170 kW (autonomie de 250 km în 15 minute).

După lansarea pe piaţă sau până la acel moment, setată abia la mijlocul lui 2022, ar mai putea fi anunţate şi alte versiuni, inclusiv cu două motoare. Va exista şi o variantă AMG cu aproximativ 680 CP.

Modelul va fi produs la fabrica companiei din Bremen (Germania) pentru piaţa globală şi în Beijing pentru cea chineză.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise