(video) New York 2024: Hyundai Santa Cruz s-a ales cu un facelift, însă acesta nu-l va ajuta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai este prezent la Salonul Auto de la New York cu două noutăți. În realitate este vorba despre două facelift-uri, cel pentru Tucson despre care deja știm, dar și pentru Santa Cruz.

În primăvara lui 2021, pickup-ul compact cu o caroserie portantă a devenit pionierul acestui segment pe piața din SUA. Dar în scurt timp a venit Ford Maverick și l-a făcut aproape praf. Doar în 2023, modelul Hyundai s-a vândut în 37 de mii de unități. Produsul Ford a găsit aproape 100.000 de clienți!

Acum Hyundai Santa Cruz a suferit o modernizare planificată, însă îl va ajuta asta mult? Va exista în genere într-o nouă generație?

Caracteristici cheie:

  • Amintim că Hyundai Santa Cruz a fost creat pe baza lui Tucson. Prin urmare restilizarea sa a fost efectuată pe urmele modelului de bază, și el actualizat recent.
  • Designul a fost modificat în unele aspecte pentru a face mașina să arate în general mai brutal.
    • Fața actualizată a păstrat același concept cu tehnologia de iluminare integrată în grila radiatorului, dar a căpătat forme dreptunghiulare.
    • Barele de protecție au în partea inferioare imitații de plăci de protecție. Sunt valabile noi jante și două culori noi pentru caroserie.
    • Versiunea/echiparea XRT este mai bună de utilizat în off-road. Are bare de protecție diferite și un unghi de atac mărit, o grilă de radiator nevopsită, inele de remorcare la vedere, jante de 18 inchi specifice, anvelope AT cu profil înalt (245/60 R18), Surround View Monitor și Blind-Spot View Monitor, scaune cu tapițerie specifică, etc.
  • Noul interior este preluat aproape în întregime de la Tucson facelift. Arhitectura planșei de bord a fost complet schimbată.
    • De acum înainte, în partea de sus există un singur panou ușor curbat care combină două ecrane de 12.3 inchi, însă acestea nu vin standard.
    • Un separat panou de control a climatizării este păstrat pe consola centrală, deși comenzile sunt tactile.
    • Principala diferență față de interiorul lui Tucson este prezența unui clasic levier al cutiei de viteze.
    • Noi mai sunt volanul, deflectoarele de ventilație și suporturile pentru pahare în cotiera posterioară. O culoare nouă pentru interior este valabilă.

Sub capotă nu sunt schimbări și asta nu îi va aduce avantaje pentru că Ford Maverick este ales de majoritatea clienților cu o motorizare hibridă!

  • Două propulsoare:
    • Motorul 2.5 GDI aspirat natural (194 CP/245 Nm) este cuplat la o cutie automată clasică cu opt trepte. AWD-ul e opțiune. Poate tracta 1.588 kg.
    • Motorul 2.5 T-GDI turbo (285 CP/422 Nm) este combinat cu un DCT cu opt trepte (cu padele în spatele volanului) și tracțiune integrală HTRAC standard (cu ambreiaj pentru conectarea punții posterioare). Poate tracta 2.268 kg. Pe mașinile cu acest motor și în echipările Limited/XRT există un nou mod de conducere în condiții de tractare.
    • HTRAC AWD a fost dezvoltat ca un sistem multi-modal, oferind un ambreiaj electronic, cu repartizare variabilă a cuplului, cu control activ al cuplului între osii. Setarea Sport îi oferă o senzație mai agilă prin trimiterea unui cuplu suplimentar roților din spate.
  • Printre altele: Wireless Apple CarPlay și Android Auto se oferă pe toate echipările, se suportă actualizări OTA pentru software și firmware, au fost instalate porturi USB-C, au apărut Bluelink+ Connected Car technology, Hyundai Pay, Integrated Memory System, Digital Key 2 Touch, scaner de amprentă și asistentul Forward Attention Warning (FAW).

Hyundai Santa Cruz este Made in USA. Mașinile actualizate vor fi puse în vânzare din această vară. Prețurile vor deveni cunoscute atunci.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise