(video) Nimic nou sub soare. În nordul ţării s-a descoperit o schemă de înșelare a clienților la pompă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au deconspirat activitatea unei scheme infracționale la mai multe stații PECO din nordul țării, îndreptată anume spre înșelarea clienților!

În cadrul documentării, oamenii legii au stabilit că responsabilii de la stațiile vizate au instalat la pompele de alimentare cu carburanți dispozitive tehnice special adaptate, care, odată puse în funcțiune, livrau cantități reduse de combustibil. Surplusul de carburanți era comercializat clienților fără a fi emise bonuri fiscale de către aparatul de casă și control, prejudiciind astfel interesele statului și ale clienților în proporții deosebit de mari.

La 17 martie curent, Poliția a efectuat percheziții la patru stații PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitive tehnice din speță, telefoane mobile, HDD-uri, registre cu înscrisuri de ciornă, acte contabile, combustibil în volum de 2.500 de litri fără acte de proveniență, mijloace financiare fără proveniență justificată, etc.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Menționăm că, potrivit legislației, persoanele vizate în investigații sunt prezumate nevinovate până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Cmentariile sunt închise