(video) Nissan anunță business planul The Arc – 30 de modele noi vor fi lansate până în 2027

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu un an, alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a suferit schimbări majore. Nissan a obținut mai multă putere, dar și are mai multe atribuții, ceea ce reflectă mai bine starea lucrurilor.

În ciuda faptului că ponderea modelelor realizate în comun cu Renault este de așteptat să crească de la 60 la 80% până în 2026, Nissan a câștigat mult mai multă libertate de acțiune.

Recent a semnat un acord cu Honda pentru a iniția un studiu de fezabilitate privind un eventual parteneriat strategic în ce privește mașinile electrice, iar mai nou anunță o strategie ambițioasă pe termen scurt, numită The Arc.

Planul de afaceri îndrăzneț presupune lansarea a 30 de modele noi în doar trei ani (până în 2027)! Mai mult, doar 16 dintre ele vor fi electrificate într-o măsură sau alta, iar celelalte vor avea doar motor cu combustie internă.

Desigur, Nissan nu a dezvăluit toate detaliile despre viitoarele modele, dar judecând după siluetele teaser, majoritatea vor fi crossovere. Însă vor fi și careva excepții sub forma noilor Micra, Patrol sau Navara.

Strategia The Arc implică o împărțire clară a gamei de produse pe piețele principale

  • Cinci modele complet noi vor apărea în Japonia. Acolo vehiculele hibride și electrice vor reprezenta 70% din numărul total al celor vândute.
  • China va avea parte de opt produse noi electrificate. Patru vor fi vândute sub marca Nissan, iar restul vor intra pe piața locală sub mărcile întreprinderilor mixte pe care niponii le-au format cu producători autohtoni.
  • Pentru America de Nord se pregătesc șapte produse noi. Prin ele, gama regională de modele va fi actualizată într-o proporție de 78%. O atenție deosebită este acordată apariției mașinilor cu unități de propulsie e-POWER și plug-in hybrid.
  • Pentru Europa sunt dedicate șase modele noi. Acestea vor mări ponderea vehiculelor electrice în structura vânzărilor până la 40%.
  • Cinci crossovere și SUV-uri noi vor ajunge și în Orientul Mijlociu, iar două sunt pregătite pentru Africa. În plus, pentru africani se pregătește un minicar pe benzină de clasă A.

În total, până în 2027, Nissan speră să crească ponderea vehiculelor sale electrificate la nivel mondial până la 40%, iar până în 2030 cota să ajungă la 60%. Pentru a atinge acest obiectiv, compania intenționează să micșoreze costurile de producție ale vehiculelor electrice cu 30% (comparativ cu modelul actual Ariya).

Planurile mai includ modernizarea producției și utilizarea pe scară largă a bateriilor LFP în locul celor mai scumpe litiu-ion. Următorul pas ar trebui să fie introducerea bateriilor solid state, însă asta nu se va întâmpla mai devreme de 2028.

https://www.youtube.com/watch?v=ObFVRX9eppw

Cmentariile sunt închise