(video) Nissan arată viitoarea generaţie Micra printr-un concept vizual atractiv

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan a pregătit câteva anunțuri importante în paralel cu debutul unui concept. Principalul dintre ele – programul de electrificare a fost revizuit din nou pentru piața europeană. În urmă cu doar un an și jumătate, Nissan a declarat că până în 2030, doar vehicule hibride și electrice vor rămâne în gama locală.

Aceste planuri și-au pierdut acum relevanța: hibrizii sunt excluși de pe ordinea de zi! De acum înainte toate modelele Nissan noi pentru Europa vor fi pur electrice, iar pentru aceeași dată este planificată de către marcă, pe continentul nostru, o abandonare completă a mașinilor cu motoare cu ardere internă și o tranziție totală spre electromobile.

Acum, în gama europeană a companiei există doar trei modele electrice – Nissan LEAF, Nissan Ariya și Nissan Townstar EV. Următorul produs nou ar trebui să fie o mașină electrică de oraș, care va lua locul lui Micra. Anume această maşină o prefigurează noul Nissan Concept 20-23.

Denumirea nu face referire doar la anul curent, ci şi la a 20-a aniversare a studioului de design londonez al companiei, care a lucrat la exteriorul mașinii. Cele mai de succes proiecte ale acestei divizii au fost modelele Qashqai și Juke din toate generațiile. Totodată, cifrele 2 şi 3 în japoneză se citesc aproape ca numele companiei în sine – „ni-san”.

Nissan a prezentat primul teaser al noului Micra în urmă cu un an și jumătate, iar conceptul urmează ideea de design anunțată atunci. Aspectul dominant îl reprezintă uriașele ovale LED din față și din spate, care servesc drept lumini de poziţie, lumini de zi și semnalizatoare de direcţie. 

Conceptul este un hatchback cu trei uși, cu roți masive și un kit de caroserie aerodinamic proeminent în spatele căruia se pierd adevăratele proporții ale caroseriei. Interiorul este, de asemenea, pur conceptual – cu un volan tip manşă, un singur ecran în loc de panou central și două scaune scoică asemănătoare cu cele utilizate în motorsport. Alte detalii nu au fost publicate.

Desigur, noul Micra de producţie va arăta diferit, fără acest bodykit impunător, însă soluții generale de design și ovalele LED vor fi păstrate. Va avea o caroserie cu cinci uși, iar platforma modulară CMF-BEV și toate echipamentele vor proveni de la noul Renault 5. Premiera maşinii de serie este așteptată în aproximativ un an. Va fi asamblată la uzina Renault din Franța.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise