(video) Nissan are capacitatea de a face din LEAF un crossover! Iată dovada

Nissan a dezvăluit un concept de vehicul de reacţie de urgență, 100% electric, conceput pentru a furniza o sursă de alimentare mobilă în urma dezastrelor naturale sau a vremii extreme.

Când apare un dezastru, timpul pentru restabilirea alimentării cu energie electrică este de obicei de 24 până la 48 de ore, în funcție de gravitatea daunelor. În această perioadă, vehiculele electrice pot furniza energie de urgență mobilă cu emisii zero.

Prototipul funcţional numit RE-LEAF este dovada clară că producătorul poate realiza, dacă ar avea dorinţă, o variantă crossover a modelului LEAF. Un astfel de automobil, în opinia noastră, şi-ar găsi cu siguranţă clienţii!

Pe lângă modificări pentru a naviga pe drumurile acoperite de obstacole formate din resturile distrugerilor, RE-LEAF are prize rezistente la intemperii, montate direct la exterior, care permit alimentarea dispozitivelor de 110 până la 230 volți de la bateria litiu-ion de mare capacitate a mașinii.

RE-LEAF poate fi condus în centrul unei zone de dezastru și oferă o sursă de alimentare complet mobilă pentru a ajuta procesul de recuperare. Sistemul integrat de management al energiei poate rula echipamente medicale, de comunicații, iluminat, încălzire și alte echipamente care susțin viața umană.

Nissan a creat RE-LEAF pentru a demonstra potențialul vehiculelor electrice în recuperarea în caz de catastrofe naturale. Deși este doar un concept funcţional, tehnologia este deja utilizată în lumea reală. În Japonia, Nissan a folosit LEAF pentru a furniza energie și transport de urgență în urma dezastrelor naturale începând cu 2011, iar compania a format parteneriate cu peste 60 de guverne locale pentru a sprijini eforturile de ajutorare.

Nissan-urile electrice pot acționa, de asemenea, ca baterii de stocare mobile pentru a furniza electricitate locuințelor și societății în situații non-urgente prin Nissan Energy Share, creând un model de energie distribuibil care poate fi utilizat pentru a stabiliza oferta și cererea. RE-LEAF folosește capacitatea de încărcare bidirecțională a LEAF, o caracteristică standard a modelului de la introducerea sa în 2010. Aceasta înseamnă că LEAF nu numai că poate „trage” energie pentru a reîncărca bateria de mare capacitate, ci și „împinge” enegie înapoi în reţea prin tehnologia V2G (Vehicle-to-Grid) sau direct către dispozitivele electrice prin V2X (Vehicle-to-everything).

Funcționând ca o centrală portabilă, Nissan LEAF e+ de ultimă generație cu o baterie complet încărcată de 62 kWh poate furniza suficientă energie electrică pentru a alimenta o gospodărie europeană de dimensiuni medii, timp de șase zile.

Iar ca vehicul de recuperare în caz de intemperii, RE-LEAF poate alimenta mai multe dispozitive simultan. Iată câteva exemple bazate pe consumul de energie de 230 volți:

  • Ciocan electric – 24 de ore – 36 kWh
  • Ventilator sub presiune – 24 de ore – 21.6 kWh
  • Ceainic de păstrare/încălzire a supei (volum 10 litri) – 24 de ore – 9.6 kWh
  • Ventilator medical de terapie intensivă – 24 de ore – 3 kWh
  • Proiector LED de 100 W – 24 de ore – 2.4 kWh

Odată ce energia electrică este readusă în zonă, vehiculele electrice pot fi reîncărcate și asigură transport cu emisii zero – până la 385 kilometri cu o singură încărcare a unei baterii a LEAF e+.

Schema de culori a lui Nissan RE-LEAF este un semn al cuvântului antic grecesc pentru chihlimbar – electron – originea cuvântului electricitate. Aceasta se asociază cu schema de culori albastre a viziunii Nissan Intelligent Mobility pentru a face referire la abilitățile conectate ale conceptului. O bară de lumină LED montată pe acoperiș afișează, de asemenea, blițuri în nuanţa chihlimbarului pentru a alerta alți utilizatori ai drumului cu privire la apropierea sa.

Pentru a ajuta mașina să navigheze pe drumuri cu obstacole sau resturi căzute, garda la sol a maşinii a fost mărită cu tocmai 70 de mm, până la 225 mm, în timp ce şasiul a primit o placă de protecţie suplimentară. Ecartamentele mai mari (+90 mm față / +130 mm spate), arcurile roţilor compozite Bespoke GRP de 40 mm, apărătoarele de noroi și anvelopele de teren BF Goodrich Baja All Terrain 225/65/17 cu jante Compomotive MO5 8×17 inci contribuie capacităţii.

Capacitatea mare și fiabilitatea ridicată a bateriei litiu-ion a modelului LEAF asigură o sursă de alimentare stabilă pentru a suporta mai multe dispozitive alimentate de linie. Sistemul integrat de management al energiei este capabil să producă puterea bateriei RE-LEAF până la 230 volți. Această maşină a fost dotată cu trei prize – doi conectori externi de formă C, care rezistă la intemperii, pentru un acces ușor și o priză internă montată în portbagaj.

Scaunele din spate au fost îndepărtate și podeaua nivelată pentru a asigura depozitarea echipamentelor esențiale. O cușcă personalizată a pereților despărțitori separă și scaunele din față de zona de încărcare.

Odată ce RE-LEAF ajunge într-o zonă de dezastru, un birou extensibil personalizat se extinde din portbagaj cu un ecran LED de 32 inci și o sursă de alimentare dedicată, creând un hub operațional pentru a rula comunicațiile și pentru a gestiona procesul de recuperare/ajutor/suport.

Cmentariile sunt închise