(video) Nissan prezintă propriul sistem Autopilot odată cu noua generaţie Serena

Compania Nissan a dotat monovolumul Serena de generaţie nouă cu primul sistem de condus autonom al constructorului de maşini – ProPILOT. Astfel, modelul este prima maşină a mărcii nipone dotate cu autopilot.

Sistemul lucrează cu ajutorul unei camere care supraveghează atât maşinile care se mişcă în faţă, cât şi marcajele rutiere. Autopilotul Nissan funcţionează la viteze de 30-100 km/h.

Atunci când este activat, sistemul de condus autonom preia în mod automat controlul mecanismelor de frânare, acceleratorul şi controlul volanului. Dacă automobilul din faţa Serena începe să piardă din viteză, şi monovolumul va începe să frâneze chiar şi până la oprirea completă.

După aceasta, deplasarea în regim autonom poate fi continuată, activând opţiunea cu ajutorul unui buton de pe volan sau a pedalei acceleratorului.

https://www.youtube.com/watch?v=rnke9JkPfUI

Nissan anunţă că în anul 2017 sistemul ProPILOT va apărea pe versiunea europeană a Qashqai. În anul 2018 va apărea a doua generaţie a sistemului care va oferi posibilitate de schimbare automată a benzii, iar în 2020 va debuta ProPILOT 3.0 – maşina se va putea deplasa singură în trafic, fără intervenţia şoferului.

Nu doar Nissan se ocupă în Japonia de sisteme de autopilotare a maşinilor. În sferă munceşte activ Toyota şi Mitsubishi.

Deocamdată Nissan nu a publicat detalii despre maşină, spunând doar că din 1991, anul primei apariţii pe piaţă, au fost vândute peste 1.5 milioane de exemplare Serena.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/