(video) Premieră: Noile Opel Insignia Grand Sport şi Insignia Sports Tourer facelift

După facelift-ul anunţat pentru Astra mai devreme în acest an, de o modernizare beneficiază acum şi modelul vârf de gamă al mărcii – Insignia! Premiera-i publică este programată pentru Salonul Auto Internaţional de la Bruxelles care se va desfăşura în perioada 10-19 ianuarie 2020.

Ce modificări a suferit deci modelul? Partea frontală a maşinii a fost complet actualizată, nouă fiind bara de protecţie cu proiectoare anti ceaţă integrate în imitaţiile unor prize de aer, grila de radiator cu o textură diferită şi logo mai mare, dar şi farurile cu lumini de zi mutate în partea lor inferioară.

În partea posterioară stopurile au rămas aceleaşi, însă pe modelul Insignia Grand Sport bara de protecţie a fost reproiectată în stilul celei de pe Insignia Sports Tourer pentru a include nişte terminaţii de eşapament dreptunghiulare în loc de unele ovale.

Despre interior nu se anunţă prea multe lucruri, asta pentru că nu a avut de suferit modificări esenţiale, în afară de adăugarea de mai multe accente cromate şi materiale cu o finisare mai bună. Portofoliul de sisteme multimedia care sunt compatibile cu Apple CarPlay şi Android Auto va fi completat acum cu noul Multimedia Navi Pro care conţine şi numeroase servicii de navigație conectată (informații despre trafic în timp real, actualizări ale hărților online și navigare predictivă). Noile simboluri folosite pentru navigaţie vor fi reproduse şi pe panoul de bord din spatele volanului.

Nişte scaune noi şi opţionale, certificate de organizaţia germană AGR, vor fi disponibile pentru pasagerii din faţă. Încă o noutate este introducerea unui sistem de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile, iar portbagajul acţionat electric va putea fi deschis/închis automat, inclusiv prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie (doar pe Insignia Sports Tourer).

Noul Opel Insignia facelift va fi echipat exclusiv cu sisteme de iluminare full LED. Noile faruri IntelliLux LED Pixel Light au acum câte 84 de elemente LED per far, în total 168 (anterior doar 32)! Acestea reacționează mai repede, cu mai multă precizie decât oricând, oferind o vizibilitate optimă pentru șoferi, fără a orbi alţi participanţi la trafic. Cu noua generație IntelliLux LED Pixel Light, modelul flagship al companiei germane este unic în segmentul său de piață.

Fasciculul principal este reglat perfect în milisecunde de două unități de control – una conectată la o cameră frontală și cealaltă în far. Numărul mare de elemente LED cu reacție continuă duce la o adaptare perfectă a fasciculului de lumină. Zona iluminată este mai mare decât înainte, iar traficul care se apropie sau precede este “tăiat” mai precis.

Intervalul și direcția luminii variază în funcție de situația de conducere și împrejurimi. Funcțiile farurilor variază de la curbă și vreme rea, până la oraș, drumuri de ţară și autostrăzi, precum și pentru lumină optimizată folosită în parcare. În special, Opel a îmbunătățit și mai mult modul “Autobahn light” a farurilor IntelliLux LED. În viraje spre stânga, fasciculul luminos ajunge mai departe spre stânga, astfel încât șoferul să poată vedea mai ușor indicatoarele rutiere. Când se face manevra spre dreapta în modul Autobahn, fasciculul luminos luminează mai mult spre dreapta, pentru a evita orbirea participanților la trafic din sensul opus.

Puterea noului sistem IntelliLux LED Pixel Light a crescut semnificativ. Cele 84 de elemente LED sunt dispuse în trei rânduri în fiecare far ultra-subțire, împreună cu modulul de lumină care răspunde pentru iluminarea curbelor și cel pentru faza scurtă, precum și elementul caracteristic al luminii de zi poziţionat dedesubt.

Cum este obişnuit pentru un model flagship, Opel Insignia va avea o gamă completă de sisteme de asistență și infotainment. În premieră se introduce o oglindă retrovizoare interioară digitală, capabilă să redea şi imagini de pe o cameră montată în partea posterioară a maşinii!

Combinată cu sistemul opţional Rear Cross Traffic Alert pe bază de radar, care avertizează şoferul în caz de apropiere de un obstacol la deplasarea în marşarier, mai ales în parcări, nivelul de siguranţă creşte şi mai mult. Sistemul folosește senzori radar pentru a detecta obiecte aflate la 90 de grade de stânga şi dreapta spatelui Insigniei, la distanțe de până la 20 de metri. Șoferul este avertizat printr-un afișaj grafic și semnal acustic.

Lista sistemelor suplimentare de asistență este compusă din: sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și protecția pietonilor, asistență pentru menținerea benzii de circulație, sistemul de avertizare privind unghiul mort lateral, cruise control adaptiv cu sistem de frânare de urgență, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, sistemul avansat de asistență la parcare și head-up display. Cruise controlul adaptiv menține distanța față de autovehiculul din față cu ajutorul sistemului de frânare și accelerare automată. Cu ajutorul transmisiei automate, sistemul pe bază de senzori radar poate frâna autovehiculul Insignia până la oprire și poate urmări autovehiculul din față în cazul unor blocaje în trafic.

Portofoliul de sisteme infotainment compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto se extinde de la Multimedia Radio și Multimedia Navi la Multimedia Navi Pro. Vârful de gamă include diferite servicii de navigație conectată, precum “Gestionarea călătoriei și a conducerii” și “Navigația în timp real”, care asigură informații online din trafic în timp real, permițând detectarea rapidă și evitarea întârzierilor. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate fără fir.

Dacă este disponibilă funcția e-Call, este efectuat automat un apel de urgență în cazul declanșării dispozitivelor de tensionare a centurilor de siguranță sau a airbag-urilor. Alternativ, poate fi cerut ajutorul în mod activ, în câteva secunde, prin simpla apăsare a butonului roșu.

Vârful de lance al mărcii germane în Grand Sport și Sports Tourer debutează cu noi motoare pe benzină și diesel, mult mai eficiente. Mai mult, noile transmisii cu coeficient de frecare redus diminuează și mai mult consumul de carburant și, în același timp, sporesc nivelul de confort. Clienții modelului Insignia primesc ori o transmisie manuală cu șase trepte de viteză, mai economică, o transmisie continuu variabilă sau o transmisie automată cu opt sau nouă trepte de viteză.

Caracteristicile aerodinamice ale noului Insignia sunt îmbunătățite și mai mult de un obturator activ. Față de predecesorul său, consumul de carburant conform NEDC este redus cu până la 18 procente, în timp ce emisiile de CO2 ating aproximativ 100 g/km. Astfel, noul Insignia este cel mai eficient model din segmentul său în ceea ce privește consumul de carburant.

Cu noul Insignia, Opel a redus gradul de complexitate și, în același timp, a îmbunătățit oferta pentru clienți. În timp ce predecesorul său a fost dotat cu motoare pe benzină și diesel provenite din trei familii de motoare diferite, toate motoarele cu trei sau patru cilindrii ale modelului actual aparțin aceleiași noi generații. Motorul pe benzină de 1.4 litri cu 145 CP și motorul diesel de 1.5 litri cu 122 CP reprezintă baza (a se vedea tabelul cu toate valorile privind consumul).

Motoarele cu trei cilindri sunt cu până la 50 de kilograme mai ușoare decât predecesoarele lor, folosite pentru modelul anterior, și sunt folosite și pentru noul Astra. În completarea lor, în gama Insignia, se află un motor diesel de 2.0 litri cu patru cilindri (care va fi introdus în cursul acestui an) și un motor pe benzină de 2.0 litri cu 200-230 CP în cazul modelului GSi. Motoarele pe benzină de 2.0 litri sunt și primele motoare Opel cu dezactivarea cilindrilor. Cu excepția cazului în care șoferul are nevoie de mai multă putere, dispozitivul de control al arborelui cu came variabil dezactivează doi cilindri și, astfel, reduce semnificativ consumul de carburant.

Obturatorul noului Insignia reduce și mai mult consumul de carburant, prin închiderea părții superioare și a celei inferioare a grilei radiatorului. Prin combinarea unor aspecte termice, electrice și aerodinamice și a unor strategii de control inteligent pentru deschiderea și închiderea părții superioare și inferioare a grilei, poate fi asigurată o conducere deosebit de eficientă într-o varietate de condiții reale. Obturatorul activ oferă, de asemenea, avantaje din punct de vedere termic, întârziind răcirea după oprirea motorului sau accelerând încălzirea acestuia după o pornire la rece, ceea ce asigură beneficii semnificative în ceea ce privește consumul de carburant și încălzirea habitaclului, în special pe timp de iarnă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/