(video) BMW M Motorsport s-a hotărât! Se întoarce în Le Mans din 2024!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M Motorsport va reveni în Campionatul Mondial de Anduranță FIA (WEC) și la cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2024. La un an după sezonul său de debut în campionatul nord-american IMSA WeatherTech SportsCar din 2023, noul BMW M Hybrid V8 va fi folosit pentru a înfrunta opoziția de top din categoria Hypercars în Campionatul Mondial FIA oficial de anduranță.

Luni, 25 iulie, primul prototip BMW M Motorsport, creat de la legendarul BMW V12 LMR, și-a parcurs primele tururi pe circuitul din Varano de Melegari, Italia, poligonul de teste a companiei Dallara.

„Decizia de a rula BMW M Hybrid V8 din seria IMSA din 2023 și în WEC din 2024 este o piatră de hotar pentru proiect. Am încercat și m-am minunat de flerul extraordinar al celor 24 de ore de la Le Mans în timpul primului meu mandat în calitate de CEO al BMW M, așa că sunt foarte încântat de această provocare pentru victoria generală a BMW M Motorsport, din nou la acest clasic și în întregul Campionat Mondial de Anduranță, pentru prima dată după câteva decenii. BMW M Hybrid V8 reprezintă un punct de cotitură către electrificare pentru BMW M. Seria IMSA din America de Nord și WEC, care are loc în întreaga lume, sunt platformele perfecte, pe care să folosim prototipul nostru pentru a arăta cât de interesante vor fi în viitor modelele BMW M electrificate.”

Franciscus van Meel, CEO BMW M GmbH

Mai multe teste europene sunt programate pentru august înainte ca BMW M Team RLL și un echipaj de experți BMW M Motorsport să înceapă pregătirile specifice IMSA cu teste în SUA din septembrie. Pe parcursul fazei de testare, la volan vor fi numeroși piloţi din fabrică ai BMW M. Cine va conduce maşinile pentru sezonul IMSA 2023 se va decide la o dată ulterioară. Același lucru este valabil și pentru echipa de operațiuni pentru WEC și piloții pentru sezonul din 2024.

BMW M Motorsport va reveni în Le Mans cu un prototip pentru prima dată din 1999. Pe atunci, Joachim Winkelhock (GER), Pierluigi Martini (ITA) și Yannick Dalmas (FRA) au obținut victoria generală după 24 de ore de curse în BMW V12 LMR. În același an, mașina a triumfat și la cursa de 12 ore de la Sebring (SUA), unde succesorul său, BMW M Hybrid V8, va concura în 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/