(video) Noile actualizări ale sedanului Lexus ES 2023

Articol de: Lexus Moldova

Lexus anunță noi actualizări pentru bestsellerul din clasa sedanurilor – ES 2023 – care va fi disponibil în Republica Moldova și în versiunea hibridă ES 300h. Printre noutățile modelului, se regăsesc zeci de caracteristici tehnice apreciate și mult așteptate de către automobiliști, precum:

  • Sistem hibrid de generația a IV-a;
  • Monitor touch-screen de 12.3 inchi;
  • Sistem multimedia cu navigaţie prin cloud și asistent vocal la bord „Hey, Lexus”;
  • Wireless charger;
  • Apple CarPlay wireless și Android Auto;
  • Izolare fonică cu sistem de suprimare a sunetului;
  • Putere maximă 218 CP.

Lansat în 2018 și actualizat în 2021, ES a devenit cel mai popular sedan al brandului japonez Lexus, atractiv atât pentru amatorii vehiculelor de lux, cât și pentru oamenii de afaceri. Sedanul a suportat o serie de modificări ale cabinei, care au îmbunătățit conectivitatea, fiind o prioritate pentru proprietarii automobilelor premium.

Atracțiile principale ale acestui model sunt reprezentate de confortul și simplitatea exploatării, care se datorează noului sistem multimedia. Conceput pentru a îmbunătăți accesul la informații, comunicare și divertisment, sistemul este mult mai rapid decât precedentul, având o funcționalitate intuitivă și eficientă. Sistemul multimedia suportă o serie de funcționalități, toate fiind operabile pe același monitor de 12.3 inchi: Apple CarPlay wireless și Android Auto, navigaţie asigurată prin intermediul cloud și asistent vocal cu recunoaşterea vocii.

Navigarea asigurată prin intermediul cloud oferă acces la informații în timp real despre traficul rutier. Astfel, îți vei putea planifica traseul călătoriei, fără a-ți face griji că poți întârzia. În cazul în care conexiunea cloud va fi pierdută, există un sistem de navigație încorporat, care va menține suplimentar acoperirea și conexiunea (în funcţie de piaţă).

O altă noutate excepțională pentru modelul ES este asistentul de bord „Hey, Lexus” care răspunde la comenzi vocale pentru a facilita conexiunea la apeluri telefonice, navigarea pe internet, operarea comenzilor audio și ale celor de climatizare. Dotat cu funcționalitatea de a recunoaște 19 limbi europene, asistentul este capabil să identifice vocile și să răspundă chiar și la comentarii informale, precum ar fi creșterea temperaturii în cabină după fraza: „Mi-e frig!”.

În plus, pentru a face viața proprietarilor ES și mai ușoară, consola centrală a cockpitului din față a fost reproiectată. Pentru un acces mai ușor, aici pot fi plasate două suporturi pentru pahare, astfel încât încărcătorul wireless a fost repoziționat în afara consolei. Cele două porturi USB-A și un port auxiliar au fost înlocuite cu un singur port USB-A pentru redarea surselor audio de înaltă calitate și un port USB-C pentru încărcarea dispozitivelor.

O altă modificare în interiorul automobilului poate fi găsită în coloristica ornamentelor și posibilitatea alegerii lor.

Modelul hybrid este dotat cu o unitate de propulsie Lexus Self-Charging Hybrid, generaţia a IV-a și cu o baterie care se încarcă automat în timpul deplasării, încetinirii sau frânării, fapt pentru care şoferii nu trebuie să-şi mai facă griji de autonomia electrică (disponibilă la viteze şi sarcini reduse) sau de încărcări de la priză.

ES 300h oferă o experiență și mai dinamică. Datorită unui catalizator îmbunătățit, automobilul oferă un consum de combustibil de 5.1 l/100 km și o reducere a emisiilor de CO2, continuând a fi cel mai bun sedan din clasă în comparație cu concurenții pe benzină și motorină.

Producția lui Lexus ES 2023 a început deja în luna octombrie, iar primele livrări sunt planificate pentru luna ianuarie a anului următor. Prețurile pentru acest automobil încep de la 55.890 USD.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest uimitor sedan și pentru a face o precomandă, accesează site-ul oficial Lexus în Moldova www.chisinau.md.lexus și fii pregătit pentru o nouă experiență.

Lexus – Experience Amazing.

P.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/