in ,

(video) Proiect impresionant! În Suedia se face un sedan Ford folosit de poliţia americană, dotat cu motor de tanc de 27 litri

Ford Crown Victoria Police Interceptor este un sedan construit pe un cadru puternic și rezistent, care şi-a câștigat faima în rândul poliției americane şi şi-a făcut numeroase apariţii în filme, deși cererea a fost mare şi pentru versiunile “civile” ale acestui model.

Poate că anume rigiditatea sa dovedită în timp l-a determinat pe entuziastul suedez Daniel Werner să-i dea unui exemplar din 2006, importat din California, o a doua viaţă, “sănătoasă tun”, prin instalarea unui motor uriaș.

Aşa-zisul swap l-a făcut cu forţe proprii. Motorul V8 pe benzină Ford Modular de 4.6 litri a fost înlocuit cu un V12 Rolls-Royce Meteor de 27 de litri, deşi iniţial se optase pentru unitatea Rolls-Royce Griffon de 37 de litri care se găseşte pe avionul de luptă Spitfire, însă la care s-a renunţat pentru că era prea mare ca dimensiuni!

Puterea motorului de 27 de litri este din uzină de aproximativ 500 de CP, însă se doreşte ca cifra finală să fie stabilă de 2.500 CP! Cu ajutorul a doi dintre cei mai mari turbocompresori de pe piață și un ECU personalizat, Werner crede că îi va obţine. La moment, pentru a-l face să funcționeze normal, suedezul a refăcut sistemul de alimentare cu combustibil și a lucrat la răcire, deşi dacă funcţionează îndelungat oricum se supraîncălzește.

Zona roşie pe turometru este în prezent la 3.000 rpm, dar se lucrează pentru ca rotaţiile să fie duse până la 4.000. Combustibilul va fi furnizat de două injectoare masive pentru fiecare cilindru, capabile să furnizeze un total de 24 de litri de combustibil pe minut! Maşina totuşi nu va fi un croazier pe distanțe lungi: lăsat să funcționeze mai mult de câteva minute, Meteor își va fierbe tot lichidul de răcire.

Șasiul standard a fost prea slab pentru motorul greu, astfel încât s-a luat decizia de a-l ranforsa cu elemente de la pickup-ul Chevrolet C10. A mai rămas, printre altele, de rezolvat o problemă cu transmisia: cea standard automată TH400, în patru trepte şi în specificaţie militară, nu este capabilă să prelucreze o astfel de putere uriaşă.

Daniel Werner și-a botezat creaţia Meteor Interceptor şi planifică să o folosească pentru a depăşi viteza de 200 mile per oră (321 km/h).

Puteţi urmări pagina de Instagram a proiectului pentru a vedea cum derulează.

Vezi şi:

Iti place articolul?