(video) Noile VW vor notifica că se apropie o maşină de poliţie în misiune de la un km distanţă

Noul Volkswagen Golf îi poate ajuta pe șoferi să prevină accidente, datorită tehnologiei sale inovatoare Car2X, care îi permite să se conecteze fără fir cu alte vehicule și cu infrastructura din trafic. Consorțiul Euro NCAP a acordat o recunoaștere specială funcției de alertă a pericolelor din trafic (traffic hazard alert function) cu premiul Advanced pentru caracteristicile de siguranță de ultimă oră. Şi Asociația auto germană ADAC a testat noua tehnologie și a declarat-o drept “o piatră de hotar”.

“Aceasta este o zonă de siguranță interesantă. Volkswagen trebuie să fie felicitat pentru faptul că a făcut această tehnologie standard în vehiculele care se vând într-un număr mare, cum ar fi Golf”, explică Michiel van Ratingen, secretar general la Euro NCAP.

Noul Golf este prima mașină de pe piața europeană care vine echipată standard cu tehnologie Car2X, care se bazează pe standardul wireless Wi-Fi p! Acest tip de Wi-Fi este conceput special pentru comunicarea locală între vehicule și nu utilizează rețeaua de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că oferă o acoperire în limitele sistemului.

Într-o rază de aproape un km (până la 800 metri), vehiculele conectate schimbă direct date și informații de poziționare între ele. Acest lucru le permite să se avertizeze reciproc asupra pericolului sau să ia contact cu infrastructura de trafic pe o chestiune de milisecunde.

De exemplu, dacă un proprietar de VW Golf a întâmpinat o defecţiune şi a tras pe dreapta, incluzând semnalizatoarele de avarie, un alt conducător de VW Golf 8 va şti despre asta de la câteva sute de metri înainte ca să-şi vadă colegul vizual.

În alt caz, dacă o maşină de poliţie de model Golf 8 (în acest caz exemplificat) se află în misiune, un civil aflat în spatele volanului unei maşini similare sau un alt VW de ultimă generaţie va primi o notificare că maşina de poliţie se apropie din spate şi astfel va avea timp de reacţie pentru a trage pe dreapta şi încetini. În altă situaţie, maşinile VW de ultimă generaţie vor putea comunica despre ambuteiaje şi astfel conducătorii de VW care se apropie vor fi notificaţi şi vor reduce din viteză din timp.

Car2X

Asociația auto germană ADAC a testat tehnologia Car2X a Volkswagen, în timpul căreia a trimis noul Golf în opt situații periculoase tipice în care un șofer, fără a fi avertizat, nu va putea reacționa deloc sau va putea reacționa mult mai târziu. În toate cele opt situații, vehiculul a avertizat șoferul în mod fiabil și la timp, adesea chiar cu 10 sau 11 secunde înainte de accidentul iminent.

ADAC a evaluat noua tehnologie Volkswagen (certificată de TÜV), declarând-o un reper tehnologic, comparabilă cu sisteme precum ABS sau airbag-urile.

În etapa inițială de dezvoltare, pe care Volkswagen o introduce cu noul Golf, tehnologia Car2X este activă la viteze de peste 80 km/h. În viitor, ar trebui să fie, de asemenea, capabil să îmbunătățească siguranța în traficul urban. De asemenea, oferă avantaje majore dacă mașina comunică cu semafoarele din apropiere – în acest fel fiind mai capabilă să controleze fluxul de trafic și să protejeze mediul înconjurător.

Tehnologia Car2X facilitează inteligența “furnicarului” de maşini într-un mediu local și se îmbunătățește pe măsură ce tot mai mulți participanți se conectează “în reţea”. Din acest motiv, Volkswagen o extinde acum la scară largă: după Golf, alte noi modele ale mărcii o vor primi ca dotare standard. Paralel, şi alți producători de mașini lucrează și la acest subiect.

Premiul Euro NCAP Advanced recunoaște caracteristicile de siguranță de ultimă oră. A fost introdus în 2010, dar nu s-a mai dat niciodată din 2014. Volkswagen a primit acum premiul de cinci ori pentru sistemele sale inovatoare de asistență și siguranță. Premiul pentru funcția de alertă privind pericolele din trafic, folosind tehnologia Car2X, duce acum performanța deja impresionantă de siguranță a noului Golf la nivelul următor. Într-adevăr, mașina compactă a obținut cel mai mare scor de cinci stele în testul tradițional Euro NCAP la sfârșitul anului 2019. Organizația Euro NCAP intenționează să încorporeze tehnologia Car2X în acest rating în viitor!

[embeddoc url=”https://cdn.euroncap.com/media/58058/volkswagen-local-hazard-warning.pdf” download=”none”]

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Noile Mercedes-Benz E 300 e şi E 300 de – pentru cei care caută maşini business cu un consum mic

(foto) Semnificativ mai atrăgător decât noul Polo! Cum arată în cea mai simplă echipare noul VW Golf

(video) Premieră mondială: A patra generaţie SEAT Leon – mai bun decât noul VW Golf?

Cmentariile sunt închise