in , ,

(foto) Semnificativ mai atrăgător decât noul Polo! Cum arată în cea mai simplă echipare noul VW Golf

Orice automobil nou, în momentul în care este prezentat pentru prima dată, este arătat în marea majoritate a cazurilor în cea mai bună echipare, poate chiar cea de top, cu toate dotările incluse, însă puţini îşi pot da seama din start dacă vor primi sau nu în schimbul celui mai mic preţ exact aceeaşi maşină admirată în primele imagini.

Noua generaţie VW Golf nu este o excepţie în acest sens. Germanii ne-au arătat o maşină destul de atrăgătoare şi bine dotată de la bun început, însă nu este chiar aşa când vorbim despre cea mai simplă echipare a sa.

Dar comparativ cu noul Polo putem spune că este cer şi pământ, mai ales în habitaclu, deşi sunt maşini din segmente diferite, inclusiv de preţ.

În Germania, vânzările noului Volkswagen Golf din generația a opta au început încă din decembrie 2019, dar atunci erau disponibile la comandă doar automobile în echipare medie Life şi cu un număr limitat de motoare. Mai nou, gama de versiuni şi agregate a fost extinsă, în configuratorul oficial făcându-şi apariţia echiparea de bază care nu poartă nici o denumire, dar şi cea de top botezată Style. Cu ce ​​se laudă deci cea mai simplistă variantă a “maşinii poporului”?

Spre deosebire de acelaşi Polo, noul Golf nu este oferit “gol”. În schimbul preţului de start se oferă un vehicul cu cinci locuri pentru pasageri, șase airbag-uri, un sistem de climatizare, un sistem multimedia cu ecran tactil, porturi USB-C, un volan multifuncțional, un buton de pornire a motorului, un sistem de frânare automată în cazuri de urgenţă și o frână de mână electromecanică.

În spatele volanului nu vor mai exista standard ceasuri de bord analogice, ci un ecran color care va afişa virtual cadranele principale şi martorii luminoşi. Oricum, acest panou de instrumente nu va putea fi personalizat aici.

La exterior noul Golf în echipare de bază va putea fi recunoscut prin roţile cu jante din oţel de 15 inci (acoperite cu capace) și nişte faruri reflectorizante cu LED-uri, inclusiv pentru luminile zi. Și în plus, noul Golf a devenit primul Volkswagen care are standard un sistem de comunicare Car2X, care face schimb de informații operaționale cu alte mașini și infrastructură rutieră compatibilă pe o rază de 800 de metri.

La momentul de faţă cel mai simplu Golf poate fi comandat în Germania cu un turbo diesel de 2.0 litri (115 CP) și o transmisie manuală în şase trepte pentru 25.630 de euro în schimb. Combinaţii cu alte motoare vor apărea mai târziu, iar o maşină cu un agregat TSI de bază, de doar un litru volum, va avea un preţ de start de sub 20.000 de euro.

Maşina în echipare medie Life include deja un panou de bord digital configurabil, jante din aliaj de 16 inci, scaune față cu suport lombar reglabil, o cotieră centrală între scaunele faţă(!), sisteme multimedia cu funcţii şi caracteristici avansate, alături de alte câteva detalii mărunte.

Cu această echipare se poate alege pentru instalare sub capotă una din două versiuni ale unui benzinar turbo de 1.5 litri (130 sau 150 CP), cu transmisie mecanică sau robotizată DSG, ori una din cele două versiuni ale unui turbo diesel de 2.0 litri (115 sau 150 CP), cuplate la o cutie de viteze mecanică sau la una preselectivă DSG respectiv.

Preţul unei maşini în echipare Life porneşte de la 26.460 de euro, iar un hatchback cu un motor turbo diesel cu 115 cai putere costă de la 28.105 euro.

Echipamentul de top numit Style include scaune frontale mai confortabile (vor putea fi recunoscute prin profilul diferit şi prezenţa unui sistem de masaj în cel al şoferului), sistem de iluminare ambientală (30 de culori), sistem de climatizare automată pe trei zone, senzori de parcare, faruri LED adaptive, cruise control şi alte sisteme de asistenţă, inserţii cromate suplimentare pe caroserie şi jante din aliaj de 17 inci, etc.

Un astfel de Golf costă acum minim 28.735 de euro cu un motor 1.5 TSI (130 CP), dar desigur există posibilitatea de a-l umple cu dotări opţionale.

Am aruncat şi noi o privire în configuratorul german şi aflaţi că o maşină în echipare Style, cu un motor turbo diesel de 2.0 litri cuplat la DSG (150 CP, care iese cel mai scump în această combinaţie) şi cu practic toate dotările incluse, poate ajunge să coste peste 50.000 de euro!

Volkswagen va extinde treptat gama de versiuni şi modele derivate. În plus față de maşinile cu motoare slăbuţe, în vânzare vor apărea în scurt timp motorizările hibride, dar şi noul VW Golf GTI, programat pentru debut oficial la Salonul Auto de la Geneva.

O primă imagine cu spatele-i a apărut chiar acum câteva ore în spaţiul online, alături de o foaie de parcurs cu versiunile care urmează a fi lansate, toate în 2020: noul Golf GTI va pune la dispoziţie 245 CP, noul Golf GTI TCR – 300 CP, noul Golf GTD – 200 CP, noul Golf GTE – 245 CP şi cel mai performant va fi noul Golf R – 333 CP!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Este es el roadmap de los nuevos Golf que van a llegar. ¿Cuál queréis? #golf #golf8 #golf8gti #golfgti #carleaks #newcar #volkswagen #vwgolf #roadmap

O postare distribuită de CocheSpias (@cochespias) pe