(video) Noul BAIC BJ40 a intrat pe linia de producție. Caracteristicile maşinii de teren

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimele zile ale sezonului estival, în China a fost prezentată noua, a doua generaţie a modelului BJ40. Acum a intrat în producţie şi au apărut mai multe detalii, dar şi preţuri.

Prima generaţie este comercializată actualmente şi în Republica Moldova, însă noul model se promite a fi mai interesant, fiind mai modern şi mai bine dotat.

Caracteristici cheie:

  • Este în continuare un SUV în toată regula, pe cadru, cu o osie posterioară solidă şi un demultiplicator, printre altele. Dar s-a decis să se renunțe la utilizarea unui design foarte inspirat de la Jeep Wrangler.
    • Corpul original are un design mai brutal.
    • Grila radiatorului este acum întinsă pe toată lățimea feţei, iar părțile laterale sunt complet ocupate de faruri full LED. 
    • Nu mai este posibilă îndepărtarea panourilor de acoperiș, dar acum există un panou panoramic cu o secțiune glisantă. 
    • Toate portierele nu au rame la geamuri şi nu mai au vizibile balamale.
    • Hayonul este acum o ușă combinată: partea inferioară de care poate fi ataşată o roată de rezervă se deschide lateral, iar cea superioară cu lunetă se deschide în sus vertical, separat.
  • În comparație cu primul BJ40, noul model a crescut pe toate fronturile: lungime – 4.790 mm (+145 mm), lățime – 1.940 mm (+15 mm), înălțime – 1.895 mm (+24 mm). Ampatamentul este întins de la 2.745 la 2.760 mm. Garda la sol este mai mare cu 20 mm (230 mm). Poate tracta până la 2.500 kg. Greutatea totală a vehiculului – 2.680 kg.
  • Motorul a fost preluat de la modelul anterior cu modificări minime. Este vorba despre un benzinar turbo de 2.0 litri (245 CP/395 Nm), cuplat la o cutie automată ZF cu opt trepte. Sistemul de tracţiune este unul de tip part-time cu o conexiune rigidă la puntea frontală și mai include un demultiplicator. Standard are un diferențial blocabil pe puntea din spate, opțional fiind unul frontal. Doar suspensia frontală este independentă.
  • În cabină nu mai există referinţe la „vechea școală”. Noul BJ40 are un panou digital de instrumente (10.25 inchi) şi alte două monitoare masive de 12.8 inchi pe planşa de bord (toate vin standard). Comenzile pentru geamuri sunt amplasate sus lângă ele, în stilul modelelor Land Rover. În echiparea de top scaunele frontale pot avea şi masaj, pe lângă multe alte reglaje.
  • Printre dotări se regăsesc: climatizare automată pe două zone, scaune frontale reglabile electric şi ventilate, camere la 360 de grade, cruise control adaptiv, frânare automată de urgenţă, 10 moduri de conducere, sistem audio Pioneer, cameră de bord HD, încărcare wireless, sistem de izolare fonică activă, navigaţie prin GPS, priză de 220V în portbagaj (până la 400W), purificator de aer, parbriz laminat şi multe, multe altele.

În China a demarat startul producţiei şi recepţionarea comenzilor. Preţurile variază între 185.800 şi 225.800 de yuani, echivalentul a 23.900-29.400 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise