(video) Noul DS E-TENSE PERFORMANCE este un fel de concurent pentru Porsche Mission R

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă de la momentul lansării sale în 2014, DS Automobiles a plasat electrificarea în centrul strategiei sale. Fiind primul constructor auto premium care participă în Formula E, marca franceză a profitat de succesul înregistrat în campionatul 100% electric pentru a-și orienta activitatea de cercetare și dezvoltare către o mobilitate mai durabilă.

Cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate încă din 2019, DS Automobiles este, începând cu 2020, lider european în segmentul vehiculelor multi-energie, cu cele mai scăzute emisii medii de CO2 în Europa. DS Automobiles își accelerează strategia de electrificare și, din 2024, va lansa noi modele exclusiv 100% electrice.

Pentru a-și menține poziția de lider pe piața electrificării, DS Automobiles se bazează pe experienţa DS PERFORMANCE, departamentul de curse al mărcii, cu dezvoltarea unui prototip ce va testa diferitele inovații de la la bordul viitoarelor automobile DS.

„Obiectivul mărcii DS este de a aplica experiența dobândită în Formula E și expertiza acumulată în urma titlurilor obținute la nivel internațional într-un proiect ce prefigurează mașina electrică de înaltă performanță de mâine. Este un laborator ce va fi folosit pentru a analiza comportamentul componentelor și pentru a le dezvolta în vederea unei viitoare producții. Ideea este, de asemenea, să găsim soluții pentru a reduce costurile, a ușura procesul de fabricare a acestora și a le aplica pe vehiculele de serie. Următoarele generații ale gamei E-TENSE vor beneficia de aceste evoluții.”

Thomas Chevaucher, Director DS PERFORMANCE

Caracteristici cheie:

 • Noul DS E-TENSE PERFORMANCE introduce o caroserie de tip monococă din fibră de carbon cu tren de rulare preluat de pe un monopost de Formula E! Geometria suspensiei este capabilă să asigure cea mai bună aderență posibilă pe drumuri, precum pistele de curse urbane, adesea accidentate, și în orice condiții meteorologice.
 • Sistemul de propulsie este alcătuit din două motoare electrice care oferă o putere combinată de 600 kW (250 kW în față + 350 kW în spate), adică 816 CP și un cuplu la roţi de maximum 8.000 Nm. Rezultat direct al evoluțiilor înregistrate de DS PERFORMANCE în Formula E, aceste două motoare electrice oferă un randament excepțional.
 • Cu o capacitate inedită de regenerare de 600 kW (la prototipul Porsche este de 800 kW), grupul motopropulsor al lui DS E-TENSE PERFORMANCE prioritizează cea mai bună utilizare a energiei. Prototipul păstrează şi un sistem de frânare cu discuri și plăcuțe mecanice pentru siguranţă şi situaţii extreme, deşi sistemul de regenerare va fi folosit pentru oprire în toate celelalte cazuri.
 • Bateria compactă este găzduită de un cadru compozit din carbon-aluminiu conceput de echipa DS PERFORMANCE și amplasat în poziție centrală în partea din spate pentru o distribuție optimă a greutății XX/XX.
  • Bateria a fost inspirată de cursele de mașini electrice și dezvoltată în colaborare cu TotalEnergies și filiala sa – Saft.
  • Rezultat al cercetărilor efectuate de Saft, bateria ascunde o chimie inovatoare și un sistem de răcire imersiv pentru celule, în contradicție cu tehnologia actuală – grație unei soluții personalizate – Quartz EV Fluid.
  • Bateria permite faze de accelerare și regenerare de până la 600 kW, precum și explorarea de noi căi pentru generațiile viitoare de vehicule de serie.
 • Laborator de înaltă performanță, DS E-TENSE PERFORMANCE este, de asemenea, un domeniu de explorare pentru DS DESIGN STUDIO PARIS.
  • Partea frontală propune în locul grilei un ecran ce afișează logoul DS Automobiles cu un efect tridimensional – precum o vitrină – cu o secvență specială de bun venit, care amintește de conceptul DS AERO SPORT LOUNGE.
  • Noile lumini de zi dispuse pe ambele părți asociază tehnologia și stilul cu o finețe inedită pentru a oferi o lumină de anvergură. Acestea sunt formate din 800 de LED-uri.
  • Două camere video poziționate în locul farurilor completează identitatea vizuală a DS E-TENSE PERFORMANCE.
  • În acord cu linia aerodinamică, caroseria propune o culoare de interferență, cu efect de scarabeu. În funcție de condițiile exterioare și de unghiul din care este privită, percepția culorii se schimbă și oferă un efect de contrast izbitor cu suprafețele vopsite în negru lucios, care se întind până la capotă.
  • Jantele de 21 inci introduc un profil aerodinamic cu inserții unice.
 • Cockpitul a fost proiectat pentru a colecta date.
  • Scaunele tip scoică și un volan împrumutat de la monopostul de Formula E creează o ambianță de înaltă performanță.
  • Confortul și atenția acordată detaliilor se reflectă, de asemenea, prin tapițeria specifică din piele neagră.
  • Focal vine la bordul său cu un sistem de sunet Hi-Fi FOCAL Utopia care introduce o pereche de difuzoare exclusiviste Scala Utopia Evo în culorile prototipului, pentru o semnătură sonoră unică.

Echipa DS PERFORMANCE va organiza primele teste cu DS E-TENSE PERFORMANCE începând cu februarie 2022. Jean-Éric Vergne, ambasadorul E-TENSE, și Antonio Felix da Costa, ambii campioni la Formula E, vor urca la volanul prototipului pentru a finaliza procesul de dezvoltare al acestuia, înainte de a începe testele pe piste și drumuri deschise. Datele reale privind performanţa sa vor fi dezvăluite ulterior.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise