(video) Noul Ford F-150 intră în dotarea poliţiei americane cu 406 CP la activ

Ford Motor a lansat a doua generație a pickup-ului F-150 pregătit pentru poliţia nord-americană, deocamdată singurul omologat şi pentru urmăriri. Mașina cunoscută sub denumirea Police Responder a fost creată în conformitate cu cerințele forţelor de ordine din Statele Unite și Canada. Prima generaţie a fost lansată în 2017.

https://youtu.be/bhMQj3O__-g

Caracteristici cheie:

  • Se oferă în cabină SuperCrew.
  • La capitol exterior, mașina se distinge printr-o livrea specifică poliţiei şi cu însemne ale diviziei/departamentului respectiv, prezența unor semnalizatoare intermitente, a unui girofar pe acoperiş, dar şi a unui bullbar masiv ştiţi voi pentru ce situaţii 🙂
  • Noul F-150 Police Responder este mai puternic decât predecesorul său, are moduri de operare suplimentare pentru sistemele de la bord și a transmisiei cu tracțiune integrală care poate utiliza doar două roţi pe suprafeţe uscate.
  • Mașina este echipată cu un motor turbo pe benzină EcoBoost V6 de 3.5 litri, care generează 406 CP şi 678 Nm de cuplu (+31 CP şi +208 Nm). După cum am menţionat dispune de AWD (cu o cutie de transfer cu funcţie cuplu-la-cerere, 4-Auto mode şi un ambreiaj acționat electric care reglează automat cuplul după cum este necesar), iar cutia de viteze este una automată SelectShift în 10 trepte, cu moduri noi prin care tracţiunea se realizează mai eficient atât pe suprafeţe uscate, cât şi umede.
  • Toate agregatele importante au fost unic calibrate pentru a satisface utilizarea riguroasă, permițând în același timp atingerea unor viteze semnificativ mai mari decât o poate face un F-150 stoc. Viteza maximă i se ridică la 197 de km/h (+37 km/h comparativ cu predecesorul).
  • Pickup-ul stă şi pe anvelope all-terrain special dezvoltate Goodyear LT265/70R18 LRC BSW Wrangler Enforcer, cu o bandă de rulare universală, la fel de potrivite pentru off-road, cât și asfalt. Acestea nu sunt disponibile de comandat pe un F-150 standard.
  • Sistemul de cuplu-la-cerere face echipă cu un standard FX4 Off-Road Package, care include plăci suplimentare de protecţie a dedesubtului, amortizoare modificate pentru terenuri accidentate, punte spate cu blocare electronică și Hill Descent Control pentru conducerea cu viteză mică în pantă.
  • În cabină, modelul are o consolă centrală detașabilă, datorită căreia a devenit mai ușor de montat echipamentele speciale ale forţelor de ordine (calculatoare, staţii radio, etc).
  • Contactul de aprindere a motorului prin cheie a primit un mod care îi permite şoferului să scoată cheia fără să se mai îngrijoreze de un potenţial furt, în timp ce propulsorul va continua să ruleze la ralanti, pe lângă girofar, sirenă și alte dispozitive auxiliare.
  • Are la bord o asemenea maşină şi un sistem multimedia SYNC 4 cu monitor de 8.0 inci, capabil de a primit actualizări OTA.
  • Sistemul activ de frânare automată de urgenţă pentru evitarea coliziunilor poate fi dezactivat manual în timpul urmăririlor.
  • De asemenea, printre alte dotări, la necesitate, pickup-ul poate tracta până la 5.080 de kg, pe lângă cele 921 de kg – capacitatea benei. Un pachet de remorcare disponibil adaugă confortul Pro Trailer Backup Assist. Tow Technology Package adaugă un set de camere la 360 de grade, Trailer Reverse Guidance şi Trailer Brake Controller.

Noul F-150 Police Responder este asamblat la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri și va ajunge în flotele autorităţilor din toamna anului curent.

Specificaţii tehnice în detalii:

[embeddoc url=”https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/asset.download.document.pdf.html/content/dam/fordmedia/North%20America/US/product/2021/f150/police-responder/F-150-Police-Responder-Tech-Specs.pdf”]


Cmentariile sunt închise