(video) Noul GAC GS8 are componente din Toyota Hybrid System

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o maşină chineză, nouă, care ne-a atras atenţia. Nu negăm faptul că este într-o oarecare măsură arătoasă, însă poate cea mai interesantă caracteristică i se ascunde în trenul de rulare, unul care poate folosi componente hibride marca Toyota!

Noul GAC GS8, a doua generaţie a modelului (local numit Trumpchi GS8), a fost anunţată la începutul verii şi iată că abia acum îi încep vânzările. Producătorul a publicat toate detaliile necesare de cunoscut.

Caracteristici cheie:

  • Spre deosebire de prima generaţie, lungimea a crescut de la 4.836 mm la 4.980 mm, lățimea de la 1.910 la 1.950 mm, iar înălţimea de la 1.770 la 1.780 mm. Ampatamentul este şi el mai mare cu tocmai 120 de mm (2.920 vs 2.800 cât era anterior)!
  • Noua gamă include o versiune cu motor pe benzină şi una hibridă, care diferă în ceea ce privește designul exterior. Modelul hibrid se deosebeşte prin mânere retractabile la uşi, o grilă de radiator “până la pământ” şi o lungime mai mare – 5.015 mm.
  • Designul caracteristic al farurilor cu patru elemente LED principale a fost păstrat, însă acum forma blocurilor optice frontale, cât şi a celor posterioare, este una dreptunghiulară verticală. Totodată, interesant este de remarcat o caracteristică unică a farurilor: fiecare element LED are câte un capac ce îl acoperă şi acesta se deschide cu efect atunci când lămpile sunt pornite (vezi în unul din clipurile video cum funcţionează).
  • La baza maşinii nu stă un cadru, ci o platformă modulară numită GPMA (Global Platform Modular Architecture). Deși arhitectura șasiului nu s-a schimbat (poziţionare transversală a motorului, tracțiunea față standard, configurație McPherson pe puntea din faţă şi una multi-link pe cea din spate), corpul este complet nou şi este format în proporție de 60% din oţeluri de înaltă rezistență.
  • Un alt lucru interesant de remarcat este că în partea din spate a cabinei podeaua este acum complet plată, fără niciun tunel central, ca în electromobile.
  • Conform tendințelor de ultimă oră de pe piaţă, noul GS8 foloseşte un cockpit digital în care numărul butoanelor fizice este redus la minimum. Controlul sistemului audio şi a climatizării se face prin intermediul monitorului central de 14.6 inci, pe care rulează şi sistemul multimedia Adigo 4.0.
  • Mai dispune de: un panou de bord digital de 12.3 inci, un head-up display, iluminare ambientală conturată cu 32 de culori, aplicaţii decorative, tapiţerie din piele, cusături contrastante, etc. Aspectul planşei de bord în sine, dar şi a habitaclului, este plăcut. Materialele folosite se promit a fi de o calitate foarte bună.
  • Noul GAC GS8 poate avea 5, 6 sau 7 locuri pentru pasageri. Dacă pe al doilea rând sunt scaune individuale, spătarul acestora poate fi înclinat cu până la 41 de grade!
  • Versiunea de bază este dotată cu vechiul benzinar turbo 2.0 TGDI cu injecţie directă. Acesta produce 252 CP şi acum 400 Nm (+10 Nm). În locul cutiei de viteze automate cu şase trepte a venit una Aisin cu opt trepte. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală, în ultimul caz fiind folosit un ambreiaj electro-hidraulic marca BorgWarner pe puntea din spate (care se închide-deschide cu 25% mai repede decât anterior).
  • Versiunea hibridă folosește acelaşi benzinar turbo la temelie, însă adaptat pentru a funcţiona pe baza ciclului Atkinson. A fost astfel deforţat până la 190 CP şi 320 Nm. Iar în locul cutiei de viteze este folosit un variator electromecanic care e parte din THS (Toyota Hybrid System) de generaţia a patra, găsit şi pe modelele Toyota/Lexus (GAC și Toyota sunt parteneri de lungă durată pe piaţa din China, având chiar şi o întreprindere comună de producere a maşinilor, astfel încât utilizarea componentelor hibride este legală).
  • În schemă mai există un motor electric frontal (182 CP și 270 Nm) şi, la fel ca hibrizii Toyota, electronica variază ușor puterea celor două motoare, astfel încât performanța lor nu poate fi combinată. Puterea de vârf a sistemului este de 237 CP şi 391 Nm.
  • Pentru o taxă suplimentară modelul poate avea tracțiune integrală E-Four (marca Toyota) cu un motor electric separat pe puntea din spate (54 CP şi 121 Nm). Capacitatea bateriei de la bord este modestă. Cu electricitate se poate porni de pe loc şi până la o viteză anumită, ori se pot parcurge doar 1-2 km, însă consumul de combustibil mixt al SUV-ului este anunţat de doar 5.9 l/100 km în ciclul WLTP. Hibridul cu tracțiune integrală poate face 0-100 km/h în 6.9 secunde.
  • Din nou, conform tendințelor de ultimă oră, GS8 poate avea un cruise control adaptiv cu funcție de menţinere în bandă, dar şi de schimbare automată a benzii! Ca pe maşinile BMW, poate avea un sistem de parcare automată care reţine traiectoria parcursă şi automat poate face cale întoarsă. Iar un sistem de camere la “540 de grade” include o imitație a unei imagini panoramice “prin capotă”.

Preţul de start al maşinii cu tracţiune faţă şi motor pe benzină este de circa 29.000 de dolari. Pentru modelul hibrid se cer minim 35.500 de dolari. Modelul GS8 este unul care are acces pe piaţa internaţională. De exemplu, prima sa generaţie încă se vinde în Federaţia Rusă.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise