(video) Noul Lightyear 0 a preluat titlul de cea mai aerodinamică mașină de producție din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lightyear, compania care dezvoltă prima mașină solară din lume, a anunțat că modelul său numit Lightyear 0 va fi cea mai aerodinamică mașină de producție din lume, cu un coeficient de rezistență record de 0,175 (Cd).

Amintim că, cu cât acest coeficient este mai mic, cu atât mașina își va folosi mai eficient energia, oferind șoferilor mai multă autonomie și mai puțină dependență de încărcătoare.

Această cifră a fost confirmată în urma unei serii de teste cuprinzătoare efectuate într-unul dintre tunelurile eoliene FKFS din Stuttgart, Germania, în condiții Worldwide Armonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Acest anunț vine cu două luni înainte ca Lightyear 0 să intre în producție și să devină primul vehicul solar de pe drumuri.

În căutarea unei mobilități cu adevărat curate, Lightyear pune eficiența (energetică) în fruntea filozofiei sale de design. Consumul de energie al lui Lightyear 0 și, prin urmare, eficiența acestuia, depinde de trei elemente cheie: aerodinamică, rezistență la rulare și sistemul de încălzire.

Aerodinamica este un consumator major de energie, rezistența aerului crescând semnificativ la viteze mai mari. La viteze de autostradă, aerodinamica reprezintă aproximativ 60% din consumul total de energie. În prezent, autonomia bateriei este unul dintre principalele puncte de îngrijorare pentru șoferii potențiali și actuali de mașini electrice și, prin urmare, mulți producători de vehicule electrice își optimizează continuu designul pentru a spori autonomia.

Lightyear 0 abordează provocarea cu un design care minimizează rezistența aerului și, prin urmare, atinge un coeficient de rezistență foarte scăzut, păstrând forţa de ascensiune și echilibrul acesteia pentru a asigura o călătorie lină pentru șoferi. Un coeficient de rezistență bun (scăzut) înseamnă o mașină mai economică, care consumă mai puțină energie și, ca urmare, poate merge mai departe cu o singură încărcare.

Toate cercetările, testarea și dezvoltarea aplicate pe Lightyear 0 îi oferă lui Lightyear 2 un avans, nu numai în dezvoltarea unei mașini și mai eficiente și mai capabile, ci și în a o face accesibilă la un preț competitiv de piață. Planul este de a aduce modelul pe piaţă până la sfârșitul anului 2025.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/