(video) Noul Mitsubishi Outlander PHEV a luat cinci stele la testele JNCAP. Vezi cât de exemplar frânează automat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Mitsubishi Outlander PHEV a înregistrat performanțe excelente la testele de siguranță efectuate de organizația japoneză non-profit JNCAP. Modelul a obţinut un rating maximal de cinci stele sau 93% (176,77 din 190 de puncte).

Performanța în termeni de siguranță în caz de coliziune a fost apreciată cu 86% sau 86.77 puncte din 100. Iar performanţa în termeni de siguranţă preventivă îi este de 100% sau 82 de punte din tot atâtea posibile.

Ca parte a sesiunii, JNCAP efectuează două impacturi frontale – cu 64 km/h într-un obstacol deformabil cu 40% din suprafaţa frontală a maşinii şi cu 55 km/h într-un obstacol solid cu 100% din suprafaţa frontală a maşinii.

În plus, protocolul include un test de impact lateral, test pe bancul scaunelor (imitarea unui impact din spate), un test de evaluare a traumatismelor în cazul în care un pieton este lovit cu partea frontală a maşinii, verificări ale sistemelor de securitate preventivă şi a sistemului de apel de urgență în caz de accident, etc.

Experții JNCAP au remarcat designul avansat al structurii caroseriei noului Outlander: Mitsubishi Motors a folosit pentru prima dată oțel de înaltă duritate. În timpul impacturilor frontale, zonele zdrobite au funcționat conform „algoritmilor” încorporați în ele și au absorbit energia coliziunii, în timp ce „celula” corpului nu a primit aproape nicio deformare. Astfel, se asigură o clasă înaltă de protecție pentru șofer și pasageri.

Pe piața internă japoneză Outlander vine standard cu șapte airbaguri, deşi modelul internaţional poate avea 11, inclusiv unul central între ocupanţii locurilor frontale.

Experții nu au avut plângeri nici cu privire la funcțiile de securitate preventivă. SUV-ul, printre altele, este echipat cu frânare automată de urgență cu funcţie de recunoaștere a pietonilor, dar și un sistem care previne încurcarea pedalelor de frână și de accelerație.

Mai devreme în 2022, şi în testele organizaţiei ANCAP, responsabilă pentru piaţa din Asia de Sud-Est, modelul Outlander a cucerit cinci stele. Aşteptăm acum să vedem rezultatele Euro NCAP.

Cmentariile sunt închise